Azi: € 19,2765 lei 0,0506 $ 17,6783 lei 0,0301

Directorul executiv de la Barclays a primit o amendă de 642 mii lire sterline

Directorul executiv de la Barclays a primit o amendă de 642 mii lire sterline Sursa foto: businessinsider.com

Autorităţile britanice de reglementare l-au amendat recent pe directorul executiv al băncii Barclays, Jes Staley, cu 642.430 de lire sterline (aproximativ 870 mii dolari) pentru încălcarea regulilor de conduită prin încercarea de a identifica un salariat care a trimis conducerii scrisori prin care critica un alt angajat, conform anunţului făcut de Autoritatea pentru Conduită Financiară (FCA).

Amenda aplicată de FCA şi Autoritatea de Reglementare Prudenţială include o reducere de 30% pentru că Staley a fost de acord să încheie amiabil cazul într-un stadiu incipient, scrie bursa.ro.

Jes Staley (foto) a încercat să identifice autorul scrisorilor, prin unitatea de securitate internă a băncii. Într-un e-mail văzut de publicaţia The Guardian, acesta l-a acuzat pe autorul scrisorilor de hărţuire şi că încearcă să păteze imaginea lui Main - prieten şi fost coleg al lui Staley la JPMorgan.

De menţionat că boardul băncii a fost avertizat în 2016 cu privire la recrutarea lui Tim Main în funcţia de preşedinte al diviziei Financial Institutions Group din SUA.

"Acţiunile domnului Staley nu au respectat standardele de calificare, prudenţă şi diligenţă necesare unui director executiv dintr-o firmă supusă reglementării. Domnul Staley a acţionat în mod nejustificat, riscând să submineze încrederea în politica de avertizare din cadrul Barclays şi protecţia acordată celor care avertizează în legătură cu un anumit comportament", a menţionat FCA.

Autorităţile de reglementare au declarat că amenda reprezintă numai 10% din pachetul salarial anual al directorului băncii britanice. Staley, care nu şi-a pierdut funcţia, este primul şef al unei bănci importante ce se confruntă cu o astfel de pedeapsă.

Sursa: bursa.ro

Noutăți similare