Azi: € 19,1303 lei 0,0088 $ 17,8989 lei 0,0704
Mâine: € 19,1657 lei 0,0354 $ 17,8718 lei 0,0271

Dimitri Gvindadze – noul director al operațiunilor BERD din Republica Moldova

Dimitri Gvindadze – noul director al operațiunilor BERD din Republica Moldova Sursa foto: ebrd.com

Dimitri Gvindadze (foto) a fost numit director al operațiunilor BERD în Republica Moldova, anunță un comunicat al instituției. Dumnealui își va începe activitatea în țara noastră începând cu 2 mai 2016.

Dimitri Gvindadze va lua locul doamnei Julia Otto, care a condus oficiul de la Chișinău începând cu 2011.

BERD este cel mai mare investitor instituțional din Moldova cu investiții de peste 1,1 miliarde euro în 114 proiecte din diferite domenii – agricultură, energie, sectorul financiar, infrastructură și producere.

Comentând numirea sa în noua funcție, domnul Gvindadze a declarat:

“Sunt onorat să preiau acest nou rol. Moldova trece prin vremuri grele, pline de schimbări, dar BERD rămâne partenerul cheie al acesteia. În noua mea funcție, mă angajez să promovez un mediu de afaceri mai bun, lucrând la proiectele strategice de infrastructură, oferind suport investitorilor locali și străini și menținând angajamentele noastre la același nivel înalt, în special în sectorul bancar, pentru a arăta beneficiile unei guvernanțe corporative transparente.”

Anterior, Dimitri Gvindadze a ocupat funcția de economist principal al BERD pentru Europa de Est și regiunea caucaziană și a fost responsabil pentru analiza economică, analiza riscurilor și suportul reformelor în aceste țări.

Înainte de a se alătura BERD, dumnealui a ocupat funcția de ministru al finanțelor al Georgiei (2011 - 2012) și vice-ministru al finanțelor timp de 6 ani.

Dimitri Gvindadze vorbește fluent următoarele limbi: georgiana (maternă), engleza, franceza și rusa.

Sursa: ebrd.com

Noutăți similare