Deutsche Bank va concedia cel puțin 7.000 de persoane

Deutsche Bank va concedia cel puțin 7.000 de persoane Sursa foto: news.sky.com

Deutsche Bank, cel mai mare grup bancar german, reduce minimum 7.000 de locuri de muncă, urmărind să ajungă la mai puţin de 90.000 de angajaţi, de la 97.000 în prezent, conform unui plan amplu de restructurare destinat reducerii costurilor şi îmbunătăţirii profitabilităţii.

Restructurarea priveşte toate regiunile şi activităţile, dar în special 25% din personalul diviziei de investiţii, scrie bursa.ro.

Aceste măsuri vor costa până la 800 de milioane de euro (935 de milioane de dolari), anul acesta, conform anunţului făcut recent de bancă.

Directorul general al băncii, Christian Sewing, a declarat:

"Rămânem ataşaţi de activităţile noastre de finanţare şi investiţii, precum şi de prezenţa noastră internaţională. Suntem alternativa Europei la finanţare internaţională şi afaceri pe pieţele de capital, dar trebuie să ne concentrăm pe ceea ce ştim să facem cel mai bine".

Christian Sewing, care şi-a preluat funcţia în aprilie, aplică o strategie ce pune în prim-plan clientela din Europa şi reducerea costurilor la mai puţin de 23 de miliarde de euro în acest an.

Deutsche Bank a avut pierderi nete de 497 de milioane de euro în 2017, în timp ce analiştii estimau 290 de milioane de euro. În anul precedent, pierderea a fost de 1,35 miliarde de euro.

Sursa: bursa.ro

Noutăți similare