Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124
Lu: € 19,1634 lei 0,0433 $ 17,9971 lei 0,0031

Deutsche Bank și-a cerut iertare de la clienții săi

Deutsche Bank și-a cerut iertare de la clienții săi Sursa foto: Jasper Juinen / Bloomberg

Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană, a făcut un gest rar întâlnit în lumea financiară. După ce a fost nevoită să plătească amenzi de peste 2 miliarde de euro din cauza unor practici incorecte, gigantul bancar și-a cerut scuze față de clienți pe o întreagă pagină în Frankfurter Allgemeine Zeitung, scrie profit.ro

Anul trecut, Deutsche Bank a înregistrat pierderi de peste 1,2 miliarde de euro, în special din cauza unor costuri cu litigiile de peste 2,4 miliarde de euro.

"Aceste poveri din trecut nu ne-au costat numai mulți bani, ci și reputație și încredere", afirmă, în scrisoare, președintele Deutsche Bank, John Cryan, citat de agenția EFE.

"De aceea vreau să profit de oportunitate pentru ca, în numele conducerii Deutsche Bank, să exprim regretul nostru profund pentru ceea ce s-a întâmplat. Vrem să ne cerem iertare".

Deutsche Bank a fost implicat în aproape toate marile scandaluri financiare din ultimii 10 ani, inclusiv tranzacțiile cu titluri de valoare garantate cu credite “subprime”, sursa crizei financiare izbucnite în 2007.

Pe un model patentat de marile bănci de investiții din Statele Unite, unele dintre ele intrate între timp în faliment, Deutsche nu a ezitat să își amăgească clienții cu promisiuni pe care știa că nu le poate onora.

Conducerea Deutsche Bank va face tot ce stă în puterea sa pentru ca astfel de cazuri să nu se mai repete, conform mesajului președintelui băncii.

Sursa: profit.ro

Noutăți similare