Azi: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

Deutsche Bank riscă o amendă de peste $1,5 miliarde pentru manipularea dobânzii LIBOR

Deutsche Bank riscă o amendă de peste $1,5 miliarde pentru manipularea dobânzii LIBOR Sursa foto: realtytimes.com

Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, ar putea fi amendată cu peste 1,5 miliarde de dolari pentru acuzaţii care vizează manipularea dobânzii LIBOR, aceasta fiind cea mai importantă sancţiune impusă vreodată unei instituţii bancare pentru astfel de învinuiri, scrie Ziarul Financiar cu referire la Financial Times.

Banca germană negociază cu autorităţile din Statele Unite şi Marea Britanie pentru a ajunge la un acord până la finalul lunii aprilie, potrivit unor surse citate de Financial Times.

Condiţiile înţelegerii nu au fost însă stabilite definitiv până în prezent, astfel că amenda ar putea să depăşească suma de 1,5 miliarde de dolari.

De asemenea, una dintre subsidiarele Deutsche Bank din Marea Britanie va pleda vinovat.

"Lucrăm în continuare cu autorităţile care investighează chestiunile legate de dobânzile interbancare oferite", se arată într-un comunicat al Deutsche Bank.

Banca germană a plătit deja o amendă în valoare de 725 de milioane de euro către Comisia Europeană pentru acuzaţii referitoare la manipularea ratelor LIBOR şi EURIBOR

Până în prezent, UBS, cea mai mare bancă elveţiană după active, a plătit cea mai mare amendă din istorie pentru manipularea dobânzii Libor, în valoare de 1,5 miliarde.

Acţiunile Deutsche Bank au urcat cu până la 1% în deschiderea şedinţei de vineri a bursei din Frankfurt, în urma apariţiei informaţiilor referitoare la încheierea unui acord cu autorităţile americane şi britanice, potrivit Bloomberg.

*LIBOR - reprezintă rata dobânzii practicată pe piața londoneză de către băncile de prim rang care oferă fonduri, respectiv, rata dobânzii pe care o percepe pentru acordarea de împrumuturi bănești. Este cea mai activă rată din lume care caracterizează piața dobânzilor bancare. Ea se determină în funcție de dobânzile pe care băncile care fac parte din piața financiară londoneză le oferă pentru depozitele la termen ale clienților lor.

Sursa: zf.ro

Noutăți similare