Azi: € 19,0909 lei 0,1177 $ 17,6425 lei 0,0482
Mâine: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

Deţinătorii cardurilor bancare emise de MAIB vor obţine un grad mai înalt de securitate a tranzacţiilor efectuate în mediul virtual

Deţinătorii cardurilor bancare emise de MAIB vor obţine un grad mai înalt de securitate a tranzacţiilor efectuate în mediul virtual Sursa foto:

În premieră pe piața bancară din Republica Moldova, BC „Moldova Agroindbank” SA a finalizat cu succes certificarea serviciului 3D Secure cu parolă dinamică.

Acesta este cel mai înalt standard internaţional de securitate din domeniul comerţului electronic, care se bazează pe autentificarea univocă a posesorilor de card în procesul efectuării tranzacţiilor. Astfel, deţinătorii cardurilor bancare emise de MAIB devin mai protejaţi din punctul de vedere al securităţii tranzacţiilor efectuate prin Internet, iar utilizarea neautorizată a datelor cardurilor lor bancare în mediul virtual devine practic imposibilă.

Comerţul electronic securizat este implementat pe site-urile comercianţilor sub denumirea „MasterCard Secure Code” pentru cardurile MasterCard şi „Verified by VISA” pentru cardurile VISA şi se evidenţiază pe paginile electronice prin prezenţa siglelor:

                                                        

Acest standard, adoptat de către majoritatea magazinelor care vând mărfuri în mediul virtual şi care afişează siglele corespunzătoare, asigură încrederea clienţilor prin eliminarea riscului de fraudă.

Serviciul 3D Secure cu parolă dinamică presupune stabilirea unei parole unice (diferite de codul PIN) pentru fiecare tranzacţie efectuată prin internet. În cazul în care cardul este furat sau pierdut, acesta nu va putea fi folosit de alte persoane pentru a efectua tranzacţiile în mediul Internet, parola dinamică fiind cunoscută doar deţinătorului de card desemnat.

Ca rezultat, clienţii MAIB vor beneficia de următoarele avantaje în urma utilizării acestui serviciu:

- Securitate şi confort sporit în momentul efectuării tranzacţiilor în mediul virtual.

- Accesarea unei game mai largi de comercianţi (deoarece unii e-comercianţi nu acceptă cardurile care nu suport serviciul 3D Secure.

- Serviciul unic pentru Republica Moldova de protecţie a tranzacţiilor în mediul virtual – utilizarea parolei dinamice aduce la minim riscul de compromitere a acesteia.

De asemenea, la efectuarea tranzacţiilor în mediul internet, BC „Moldova-Agroindbank” S.A vă recomandă:

- Asiguraţi-vă că pagina de autentificare a tranzacţiei conţine sigla  şi/sau .

- Nu introduceţi datele de identificare sau parola 3D Secure dacă lipsesc siglele 3D Secure!

- Nu introduceţi numărul cardului înainte de a fi siguri că aţi fost informat corect cu privire la elementele tranzacţiei: preţ, termen de livrare.

- Nu introduceţi codul PIN al cardului sub nici o formă, chiar dacă există rubrică în acest sens.

- Nu răspundeţi la e-mailuri care vă direcţionează către website-uri în care vi se solicită, sub diverse motive, informaţii confidenţiale legate de conturi bancare, numărul de card, data expirării acestuia, codul PIN. Nici-o bancă, magazin online sau altă instituţie nu solicită prin e-mail astfel de informaţii!

Sursa: maib.md

Noutăți similare