Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124
Lu: € 19,1634 lei 0,0433 $ 17,9971 lei 0,0031

Consiliul Moldindconbank a aprobat Raiffeisen Bank International în calitate de consultant financiar pentru identificarea investitorului strategic

Consiliul Moldindconbank a aprobat Raiffeisen Bank International în calitate de consultant financiar pentru identificarea investitorului strategic Sursa foto: micb.md

La şedinţa Consiliului BC „Moldindconbank” S.A. din 16 iunie 2016 s-a aprobat contractarea Raiffeisen Bank International, în calitate de consultant financiar, în scopul identificării investitorului strategic cu o cotă de participare de peste 50% din capitalul BC „Moldindconbank” S.A.

Decizia dată vine să continue procesul iniţiat anterior de bancă prin hotărârea consiliului din 31 martie 2016.

Astfel, conform acordului stabilit de ambele părţi, procesul de consultare şi identificare a investitorului strategic va decurge în trei etape:

  • I. Analiza diagnostică a băncii, cu durată de până la 3 luni;
  • II. Implementarea măsurilor de îmbunătăţire identificate în baza diagnosticului realizat;
  • III. Desfăşurarea procesului de vânzare, cu o durată de până la 9 luni.

Totodată, Consiliul Băncii a aprobat selectarea societăţii internaţionale de audit ÎCS „Deloitte& Touche” SRL pentru efectuarea studiului diagnostic al băncii.

Consiliul BC „Moldindconbank” S.A. consideră esenţială şi benefică decizia de contractare a companiilor cu reputaţie internaţională precum sunt Raiffeisen Bank International şi ÎCS „Deloitte& Touche” SRL, pentru procesul de atragere al unui investitor strategic.

Procesul iniţiat, într-un final, va impulsiona dezvoltarea de mai departe a băncii şi a sectorului financiar-bancar din Republica Moldova.

Sursa: micb.md

Noutăți similare