Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124

Comisia Economie, buget și finanțe a selectat 4 candidați la funcția de membru al Consiliului de Supraveghere a BNM

Comisia Economie, buget și finanțe a selectat 4 candidați la funcția de membru al Consiliului de Supraveghere a BNM Sursa foto: bnm.md

Comisia Economie, buget și finanțe a Parlamentului Republicii Moldova a selectat 4 candidați pentru funcția de membru al Consiliului de Supraveghere a Băncii Naționale a Moldovei.

Aceștia sunt:

  1. Ursu Dumitru - Președintele Ligii Bancherilor dinMoldova;
  2. Pelin Alexandru - jurist, șef direcție juridică la BC EuroCreditBank SA;
  3. Iașan Valeriu - manager financiar Unitatea de Implementare a Creditului de Asistență acordat de către Guvernul Poloniei;
  4. Enicov Vadim - licențiat în drept, master în economie, director compania de consultanță “LegalConsult.

Candidații selectați vor fi propuși Parlamentului pentru aprobare.

„Cei 11 candidați care și-au depus dosarele la concurs au fost intervievați. În urma unei analize și a totalizărilor făcute, Comisia economie, buget și finanțe a întocmit lista candidaților în ordinea descrescătoare a punctajului acumulat. Într-un final au fost aleși patru candidați, este vorba despre: Dumitru Ursu, Alexandru Pelin, Valeriu Iașan și Vadim Enicov”, a declarat președintele Comisiei de profil, Ștefan Creangă, conform trm.md.

La concurs au depus actele 11 persoane. Candidații la funcția de membru al Consiliului de Supraveghere al BNM au trecut și proba interviului, cu excepția lui Valeriu Chițan, care și-a retras candidatura.

Vedeți în continuare decizia comisiei.

 

Sursa: parlament.md / bancamea.md

Noutăți similare