Azi: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

CNAS: 28.000 de beneficiari de diferite plăți sociale au depus cereri pentru a fi deserviți la cele 7 bănci comerciale

CNAS: 28.000 de beneficiari de diferite plăți sociale au depus cereri pentru a fi deserviți la cele 7 bănci comerciale Sursa foto: cnas.md

Începând cu 1 septembrie, curent, în legătură cu lichidarea Băncii de Economii şi a Băncii Sociale toate plăţile sociale şi pensiile achitate anterior prin aceste instituţii financiare, vor fi achitate prin intermediul Î.S. „Poşta Moldovei” sau prin alte instituţii bancare, desemnate de beneficiar, anunță un comunicat al CNAS.

În cadrul conferinţei de presă care a avut loc la 20 august, la Casa Naţională de Asigurări Sociale, Maria Borta, Preşedinte CNAS, a declarat că instituţia pe care o conduce a semnat contracte cu 7 bănci comerciale: Moldova-Agroindbank, Moldindconbank, Victoriabank, FinComBank, Eximbank, Energbank, EuroCreditBank.

„Pensionarul sau beneficiarul de plăţi sociale poate alege personal prestatorul de servicii de plată, prin depunerea unei cereri la instituţia bancară pentru a deschide un cont şi a primi un card bancar. Persoana se prezintă cu buletinul de identitate la instituţia financiară aleasă, depune cerere, iar prestatorul transmite cererea către CNAS”, a precizat Maria Borta.

Un card bancar gratuit poate obţine orice doritor, care trăieşte pe teritoriul ţării şi care primeşte prin intermediul Casei Naţionale de Asigurări Sociale următoarele plăţi sociale: toate tipurile de pensii, alocaţiile sociale de stat, alocaţia lunară de stat, indemnizaţia de maternitate, indemnizaţia unică la naşterea copilului, ajutorul de deces, suportul financiar de stat, prestaţiile sociale acordate şomerilor, ajutorul social.

Persoanele care nu au depus cerere de schimbare a prestatorului, de la 1 septembrie îşi vor putea ridica banii de la „Poşta Moldovei” (de la oficiul poştal potrivit vizei de reşedinţă), păstrându-şi dreptul de a schimba prestatorul de servicii de plată.

Potrivit datelor CNAS, la ziua de 20.08.2015 circa 28 de mii de beneficiari ai diferitor plăţi sociale au depus cereri pentru a fi deserviţi în cele 7 instituţii financiare, cu care Casa Naţională a încheiat contracte de prestări servicii de plată.

Sursa: cnas.md

Noutăți similare

Câştigă o pensie/ indemnizaţie în plus

Moldova Agroindbank lansează o campanie promoţională dedicată persoanelor care îşi deschid sau au deja un card VISA pentru încasarea pensiei/ indemnizaţiei şi altor plăţi sociale de la ...