Azi: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

Clasament “Bănci şi Finanţe - Profit”: Moldova Agroindbank - lider în ratingul siguranţei băncilor

Clasament “Bănci şi Finanţe - Profit”: Moldova Agroindbank - lider în ratingul siguranţei băncilor Sursa foto:

BС Moldova Agroindbank S.A. deţine poziţia de lider în ratingul credibilităţii băncilor, întocmit de revista financiar-economică “Bănci şi Finanţe - Profit”. 

Potrivit datelor de la 1 august 2015, ratingul MAIB între băncile cu active mai mari de 10 mlrd. lei a constituit 6,65, ceea ce este o avansare cu un punct faţă de indicele similar de la 1 iulie 2015. 

În estimările sale, experţii revistei “Profit” au utilizat o metodă avansată, bazată pe analiza situaţiei financiare a băncilor comerciale conform rapoartelor financiare prezentate către BNM. Au fost luaţi în calcul 16 indicatori financiari care caracterizează în mod multilateral starea financiară a fiecărei bănci în parte, la o data anumită, inclusiv: coeficienţii ce reflectă cerinţele faţă de capitalul şi lichiditatea băncilor, profitabilitatea, nivelul de risc în utilizarea resurselor clienţilor, etc.

“Graţie metodei simple şi corecte de estimare a ratingului, oricine poate de sine stătător să verifice corectitudinea şi corespunderea  acestuia indicilor activităţii băncilor”, afirmă autorii analizei.

Aici puteţi vedea metoda de calculare a ratingului stabilităţii băncilor comerciale din Moldova: www.profit.md.

La 31.07.2015 BC “Moldova Agroindbank” SA deţinea active în valoare de 17,929 mlrd lei şi  un capital în mărime 2,837 mlrd lei, obţinînd un profit net de aproape 330 mln lei.

Sursa: maib.md

Noutăți similare