Azi: € 19,1303 lei 0,0088 $ 17,8989 lei 0,0704
Mâine: € 19,1657 lei 0,0354 $ 17,8718 lei 0,0271

Cetăţenii îşi ţin economiile preponderent la Moldova Agroindbank

Cetăţenii îşi ţin economiile preponderent la Moldova Agroindbank Sursa foto: maib.md

Cetăţenii Republicii Moldova îşi ţin depozitele băneşti preponderent pe conturile BC „Moldova Agroindbank” SA.

De Ziua Internaţională a Economiilor, care este marcată pe 31 octombrie, MAIB a ajuns cu cel mai impunător portofoliu al depozitelor pe întreg sistemul bancar din Republica Moldova, inclusiv depozite ale persoanelor fizice.

Potrivit datelor la 30 septembrie 2014, BC „Moldova Agrpoindbank” SA deţine o cotă maximă a depozitelor, care depăşeşte suma de 10,7 mlrd lei. Cota MAIB în totalul depozitelor persoanelor fizice constituie 23,2%.

Potrivit specialiştilor, cota maximă a depozitelor atrase indică asupra nivelului înalt al lichidităţii, al siguranţei şi încrederii faţă de Moldova Agroindbank. Depozitele MAIB reprezintă soluţii comode şi sigure, lipsite de risc, pentru păstrarea şi creşterea economiilor.

MAIB este cel mai mare participant al Fondului de garantare a depozitelor, astfel încât depunerile clienţilor sunt bine asigurate.

Grafic - Portofoliul de depozite atrase de la persoane fizice la 30.09.2014. Sursa: bancamea.md.

Preşedintele Comitetului de Conducere BC “Moldova Agroindbank” SA, Serghei Cebotari (foto), a remarcat că banca oferă modalităţi inteligente şi profitabile de a depune banii la bancă:

“Moldova Agroindbank conştientizează pe deplin preocupările clienţilor în ce priveşte gestionarea corectă şi profitabilă a economiilor. De aceea noi am gândit şi am pus la dispoziţia clienţilor diverse tipuri de depozite, elaborate pentru fiecare categorie în parte, în funcţie de necesităţile şi aşteptările acestora.

Viitorul este mult mai sigur atunci când ai o rezervă de bani pe care să te poţi baza, iar sistemul de depozite de la MAIB este conceput astfel, încât poate fi cel mai sigur loc pentru economii”.


Condiţiile produselor de economisire propuse de BC „Moldova Agroindbank” SA sunt simple şi pe înţelesul clienţilor, inclusiv depozite pentru tineri, copii şi persoane vârstnice, pentru lucrători migranţi, etc. Detalii pe site-ul băncii - maib.md/ro/depozite-persoane-fizice.

Sursa: maib.md

Noutăți similare