Azi: € 19,0242 lei 0,0890 $ 17,8816 lei 0,0636

Cererile pentru indexarea depunerilor de la Banca de Economii se vor depune la Poșta Moldovei

Cererile pentru indexarea depunerilor de la Banca de Economii se vor depune la Poșta Moldovei Sursa foto: wikimedia.org

Cabinetul de miniștri a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, 9 martie 2017, o serie de modificări privind indexarea și modul de plată a sumelor indexate pentru depunerile bănești ale cetățenilor la „Banca de Economii” SA, anunță un comunicat plasat pe site-ul Guvernului

Potrivit modificărilor, ÎS „Poșta Moldovei” va recepționa cererile pentru indexare și va achita sumele stabilite. Pentru a beneficia de indexare, deponenții vor trebui să prezinte actul de identitate și informația privind conturile deschise până la data de 1 ianuarie 1992.

În cazul pierderii libretelor de economii, solicitantul va depune o cerere la „Banca de Economii” SA, care se află în proces de lichidare, pentru căutarea informațiilor necesare.

Totodată, au fost precizate funcțiile Comisiei centrale pentru indexarea depunerilor bănești ale cetățenilor. Aceasta va stabili condițiile și termenele de depunere a cererilor, precum și categoria de vârstă a deponenților care vor beneficia de indexare în anul în curs. De asemenea, Comisia va examina informația prezentată de „Banca de Economii” SA, care se află în proces de lichidare, și va determina sumele ce urmează a fi transferate către ÎS „Poșta Moldovei”.

Cereri pentru indexare la Î.S. „Poşta Moldovei” vor depune numai deponenţii „Băncii de Economii” S.A., care nu au depus cererile pentru indexare, din diferite motive, în termenii stabiliţi de către Comisia centrală pentru indexarea depunerilor cetăţenilor.

Ministerul Finanţelor va iniţia plata sumelor indexate imediat după aprobarea de către Guvern a categoriilor de vârstă a beneficiarilor de indexare în anul 2017. În Legea bugetului de stat pentru anul în curs sunt prevăzute în acest scop 40 milioane lei, anunță Ministerul Finanțelor.

Sursa: gov.md / mf.gov.md

Noutăți similare