Azi: € 19,3301 lei 0,0438 $ 16,6631 lei 0,0076
Lu: € 19,4396 lei 0,1095 $ 16,6856 lei 0,0225

Cel de-al 2-lea raport Kroll va fi finalizat în luna octombrie 2017

Cel de-al 2-lea raport Kroll va fi finalizat în luna octombrie 2017 Sursa foto: colaj bancamea.md

Reprezentanții firmelor Kroll și Steptoe & Johnson au efectuat recent o deplasare la Chișinău, unde au avut întrevederi cu reprezentanți ai Băncii Naționale, Procuraturii Anticorupție, Centrului Național Anticorupție și Agenţiei Recuperarea Bunurilor Infracţionale, anunță un comunicat de presă al BNM.

Scopul întâlnirii a fost de a conveni asupra unei strategii globale de recuperare a activelor delapidate, prin care să se asigure pe viitor o strânsă cooperare și un schimb de informații pentru a permite o eficiență maximă a măsurilor de recuperare și a întruni probe în susținerea acțiunilor penale ce pot fi intentate pe plan internațional.

Strategia este axată pe inițierea, până la sfârșitul anului curent, a procedurilor judiciare în principalele jurisdicții, în care au fost urmărite fondurile delapidate sau localizați răufăcătorii (și alte persoane implicate), precum și afacerile acestora. În plus, vor fi inițiate proceduri împotriva persoanelor terțe pentru a permite dezvăluirea informațiilor și documentelor suplimentare, necesare urmăririi restului fondurilor furate.

Kroll a menționat că planifică să finalizeze lucrul pentru a putea prezenta cel de-al doilea raport până la sfârșitul lunii octombrie 2017.

BNM intenționează să publice rezumatul documentului până la finele anului, ținând cont de aspectele de confidențialitate.

Sursa: bnm.md

Noutăți similare