Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124
Lu: € 19,1634 lei 0,0433 $ 17,9971 lei 0,0031

Businessul mic și mijlociu din Găgăuzia – susținut de organizațiile de finanțare

Businessul mic și mijlociu din Găgăuzia – susținut de organizațiile de finanțare Sursa foto: fincombank.com

Bașkanatul Găgăuziei și FinComBank a întrunit instituțiile de finanțare locale și internaționale și întreprinderile mici și mijlocii (IMM) din regiune pentru prezentarea oportunităților de finanțare și dezvoltare a competitivității IMM-urilor din regiune.

Astfel, antreprenorii din regiunea Găgăuz Yeri s-au familiarizat cu sursele externe de finanțare și alte oportunități pentru sporirea  competitivității și pentru dezvoltarea afacerilor.

Proiectul Creșterea Competitivității, finanțat de Banca Mondială, a descris modalitatea prin care IMM-urile pot apela la finanțare, precum și măsurile existente pentru sporirea competitivității IMM-urilor. Programul BERD SBS Moldova, a oferit detalii despre susținerea prin consultanță și suportul acordat întreprinderilor mici, în special prin co-finanțarea serviciilor de consultanță necesare dezvoltării IMM-urilor. De asemenea, IFAD Moldova a prezentat oportunitățile de afaceri în mediul rural și produsele financiare destinate special IMM-urilor.

”Consider că IMM-urile au nevoie de o abordare specială, atunci când vorbim despre produsele si serviciile financiare destinate acestora, căci condițiile economice ale acestora sunt total diferite, în comparație cu întreprinderile mari. Pe de altă parte, se știe bine că anume IMM-urile sunt motorul de dezvoltare economică a țării, și asigurare cu locuri de muncă. Mulțumesc pe această cale Bașcanatului Găgăuz Yeri pentru receptivitatea de care au dat dovadă la inițiativa noastră de a aduna la aceeași masă finanțatorii și IMM-urile. Mai mult, noi, FinComBank, suntem mândri de succesele remarcabile de care se bucură clienții noștrii din categoria IMM-urilor, în urma apelării la serviciile financiare ale băncii. Abordarea noastră este absolut individuală pentru nevoile și capacitățile fiecărui client în parte”, a spus Victor Hvorostovschii, Președintele FinComBank.

Deopotrivă, la eveniment au mai participat  reprezentanți ai Ministerului Finanțelor, Programului 2KR, precum și ai Fondului  Provocările Mileniului, ce au informat businessul mic și mijlociu despre liniile de credit destinate antreprenoriatului din regiunile R. Moldova.

La masa rotundă au participat cca 100 de antreprenori din regiune, care au discutat despre opțiunile de creditare și finanțare, oferite de Unitatea de Implementare a Proiectului, Banca Mondială, Proiectul Creșterea Competitivității; Programului Național BAS, BERD; Direcția Linii de Creditare, Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova; CPIU - IFAD Moldova; Programele IFAD; Fondul Provocările Mileniului și 2KR.

  

  

  

_____________________________________________________________________________________________________

Despre FinComBank S.A.

Banca de Finanţe şi Comerţ S.A. (FinComBank) este una din băncile comerciale universale lider din Republica Moldova. FinComBank oferă un spectru larg de servicii bancare corporative şi investiţionale atât cetăţenilor locali, cît şi persoanelor străine. Printre clienții FinComBank se numără persoane fizice, businessul mic şi mijlociu, la fel şi întreprinderile mari, care reprezintă toate sectoarele de bază a economiei țării. Pe parcursul mai multor ani banca are o colaborare de succes cu Banca Mondială, Fondul European pentru Europa de Sud-Est (European Fund for Southeast Europe), Corporaţia pentru investiţii străine private (Overseas Private Investment Corporation (OPIC), FinComBank este membru al Proiectul de Servicii Financiare Rurale şi Dezvoltarea Businessului Agricol (IFAD), al Proiectului de Investiţii şi Servicii Rurale (RISP), precum şi al Proiectului de Ameliorare a Competitivităţii, faza II (PACII).

La moment, FinComBank deține 17 filiale şi 62 agenţii plasate în toată țara.

Pentru mai multe informații, întreprinzătorii din regiune se pot adresa pentru detalii la:

Filiala 12, MD-3800 mun. Comrat, str. Pobeda, 115

Vitalie Țveatcov, Șeful Filialei Comrat (+298)  2-75-80.

Sursa: fincombank.com

Noutăți similare