Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124

BRD-Groupe Société Générale i-a prelungit cu 4 ani mandatul CEO-ului Philippe Lhotte

BRD-Groupe Société Générale i-a prelungit cu 4 ani mandatul CEO-ului Philippe Lhotte Sursa foto: brd.ro

Acţionarii BRD-Groupe Société Générale au aprobat bugetul pentru 2016, care stabileşte creşterea creditării cu 8%, în principal pe segmentul corporate, şi i-au reînnoit mandatul de administrator lui Philippe Lhotte, directorul general al băncii, pentru o perioadă de 4 ani începând cu data de 13 septembrie 2016, scrie Ziarul Financiar.

Adunarea Generală a Acţionarilor a aprobat şi remuneraţia individuală pentru administratorii neexecutivi pentru anul 2016 în valoare de 1.500 euro/lună (sumă brută), precum şi limitele generale privind remuneraţiile suplimentare ale administratorilor şi remuneraţiile directorilor, în sumă maximă de 10,9 mil. lei brut.

Francezul Philippe Lhotte (foto) a preluat în toamna anului 2012 conducerea BRD-Groupe Société Générale, a doua bancă din sistem. El s-a retras din poziţia de preşedinte al consiliului de administraţie al BRD, rămânând doar membru, şi a păstrat funcţia de director general.

Philippe Lhotte și-a încept cariera în grupul SocGen în anul 1987. România a fost a doua ţară străină în care a lucrat de-a lungul carierei, după Bulgaria, unde a fost CEO al filialei bulgare a grupului Société Générale timp de peste 7 ani.

Amintim că BRD deține 20% din acțiuni ale Mobiasbancă Groupe Société Générale.

Sursa: zf.ro

Noutăți similare