Azi: € 20,4127 lei 0,0672 $ 18,1955 lei 0,0130

BNR lansează monede dedicate preluării de către România a Președinției Consiliului UE

BNR lansează monede dedicate preluării de către România a Președinției Consiliului UE Sursa foto: twitter.com/bnr_ro

Începând astăzi, 07 ianuarie 2019, Banca Naţională a României lansează în circuitul numismatic un set de 3 monede (din aur, argint și tombac cuprat), o monedă din argint și o monedă din alamă, pentru colecționare, dedicate preluării de către România, la 1 ianuarie 2019, a Președinției Consiliului Uniunii Europene.

Tirajul monedelor:

  • 250 seturi de trei monede (din aur, argint și tombac cuprat);
  • 250 monede din argint;
  • 5.000 monede din alamă, pentru colecționare.

Preţurile de vânzare sunt:

  • 1.965 lei (RON), exclusiv TVA, pentru setul de 3 monede (din aur, argint și tombac cuprat), inclusiv broșura de prezentare;
  • 325 lei (RON), exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broșura de prezentare;
  • 10 lei (RON), exclusiv TVA, pentru moneda din alamă, pentru colecționare.

Aversul monedei din aur redă harta Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019, momentul preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene; inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „100 LEI”, stema României și anul de emisiune „2019”.

Aversul monedei din argint redă harta Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019, momentul preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene; inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, stema României și anul de emisiune „2019”.

Aversul monedei din tombac cuprat redă harta Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019, momentul preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene; inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „1 LEU”, stema României și anul de emisiune „2019”.

Aversul monedei din alamă, pentru colecționare redă harta Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019, momentul preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene; inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „50 BANI”, stema României și anul de emisiune „2019”.

Reversul comun tuturor monedelor prezintă o compoziție ce conține logo-ul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene și inscripția circulară ,,PRESEDINTIA ROMANIEI LA CONSILIUL UNIUNII EUROPENE”.

Monedele din aur, argint, tombac cuprat și monedele din alamă, dedicate preluării de către România, la 1 ianuarie 2019, a Președinției Consiliului Uniunii Europene, au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a monedelor din aur, argint, tombac cuprat și a monedelor din alamă, dedicate preluării de către România, la 1 ianuarie 2019, a Președinției Consiliului Uniunii Europene, se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Sursa: bnr.ro

Noutăți similare