BNP Paribas va investi în transformarea digitală 3 miliarde de euro în următorii 3 ani

BNP Paribas va investi în transformarea digitală 3 miliarde de euro în următorii 3 ani Sursa foto: RGA / REA / capital.fr

Francezii de la BNP Paribas vor investi 3 miliarde de euro în următorii 3 ani pentru a construi “banca viitorului”, scrie nocash.info.ro cu referire la Financial Times.

Jean-Laurent Bonnafé (foto), CEO al BNP Paribas, a declarat că va transforma businessul pe care îl conduce prin majorarea cheltuielilor cu 50% pentru inițiativele digitale. Schimbarea are lor pe fonul închiderii a sute de subdiviziuni și adaptarea băncii la comportamentul consumatorilor.

“Tot mai mulți și mai mulți clienți de-ai noștri preferă să facă operațiuni online, în detrimentul celor face-to-face”, explică conducătorul BNP Paribas.

Focusarea pe partea digitală va permite băncii să închidă subdiviziuni, fapt crucial pentru tăierea costurilor. BNP Paribas a închis aproximativ 10% din subdiviziunile sale retail în perioada 2012-2016, în timp ce divizia de investment banking își reduce numărul de angajați (30.000) cu 2%.

“Suntem într-un mediu în care noi nu creăm locuri de muncă – noi gestionăm tranziția. Locurile de muncă se schimbă în retail și investment banking. Este o sarcină mare pentru noi pentru a lucra cu oamenii să poată gestiona această tranziție”, a explicat Jean-Laurent Bonnafé.

O parte din cele 3 miliarde de euro vor fi investiți în reinstruirea angajaților și angajarea de noi oameni cu alte aptitudini, de exemplu în domeniul de analiză a datelor.

Sursa: nocash.info.ro / bancamea.md

Noutăți similare