Azi: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

BNP Paribas testează împreună cu 1000 de deținători de carduri un nou cod de securitate – One Time Motion Code

BNP Paribas testează împreună cu 1000 de deținători de carduri un nou cod de securitate – One Time Motion Code Sursa foto: businesswire.com

Plata online cu cardul bancar poate fi vulnerabilă atunci când printr-o împrejurare nedorită un alt utilizator obţine seria cardului, data expirării, numele titularului şi chiar şi codul CVC/CVV de pe verso. El este numit CVC (Card Verification Code) de către MasterCard şi CVV (Card Verification Value) de către VISA. Cu toate aceste date la îndemână, un impostor poate face orice plată la distanţă, oriunde, în orice cuantum, scrie efinance.ro.

Pentru a elimina acest neajuns şi risc, BNP Paribas şi Oberthur Technologies testează la acest moment un cod de securitate dinamic, care înlocuieşte codul static din trei cifre de pe spatele cardurilor. Noul cod se numeşte OT MOTION CODE (One Time Motion Code) şi funcţionează în cazul unui eşantion de 1.000 de clienţi francezi. Un astfel de cod se schimbă la un interval bine definit de timp, iar refolosirea sa este absolut imposibilă.

"Testele respective sunt în deplină consonanţă cu planurile noastre de a îmbunătăţi continuu experienţa clienţilor noştri. Prin verificările pe care le facem cu ajutorul clienţilor noştri din Franţa, vom spori considerabile încrederea tuturor clienţilor noştri în siguranţa plăţilor online”, spune Marc Espagnon, Head of Payment and Cash Management din cadrul BNP Paribas.

"Pentru Oberthur Technologies, prioritar este să adaptăm noile reflexe ale achizitorilor de produse şi servicii la nişte soluţii de plată la distanţă care să îmbine cu succes o interfaţă cât mai prietenoasă cu o securitate cât mai avansată. Codul dinamic propus de noi reprezintă o soluţie total integrată, ce urmăreşte cardul de la producţia sa până la autentificarea lui în servere”, declară Eric Duforest, Managing Director al Financial Services Institutions din cadrul Oberthur Technologies (OT).

„Peste 90% din tranzacţiile online din Franţa sunt cele care folosesc pentru plată cardurile bancare. Noul cod dinamic va îmbunătăţi serios siguranţa tranzacţiilor şi va fi va compatibil cu toate website-urile de e-commerce. Suntem bucuroşi să susţinem iniţiativa BNP Paribas şi OT”, adaugă Gilbert Arira, CEO al Groupement des Cartes Bancaires.

BNP Paribas este cea mai mare bancă din Franţa, cea mai mare bancă din zona Euro şi una dintre cele mai mari companii franceze. BNP Paribas operează în 75 de ţări şi dispune de 185.000 de angajaţi, atingând venituri totale de peste 39 miliarde euro în 2014.

Oberthur Technologies (OT) este unul dintre liderii globali ce furnizează carduri bancare şi soluţii digitale de securitate destinate spaţiului mobil. OT are 6.300 de angajaţi la nivel global, din care 700 lucrează în domeniul de cercetare-dezvoltare. OT dispune de de 50 de birouri de vânzări pe 5 continente şi câte o facilitate de producţie în fiecare regiune. Reţeaua OT deserveşte la nivel global clienţi în 140 de ţări.

Sursa imagine: businesswire.com

Sursa text: efinance.ro

Noutăți similare