Azi: € 19,3137 lei 0,0868 $ 17,0729 lei 0,0158
Lu: € 19,3862 lei 0,0725 $ 17,1083 lei 0,0354

BNP Paribas cumpără un startup francez ce furnizează servicii bancare online

BNP Paribas cumpără un startup francez ce furnizează servicii bancare online Sursa foto: communaute-nickel.com

BNP Paribas va cumpăra 95% din furnizorul de servicii bancare retail online Financiere des Paiements Electroniques, în condiţiile în care cel mai mare grup bancar francez îşi extinde investiţiile în digitalizarea operaţiunilor sale, scrie bursa.ro.

Valoarea tranzacţiei nu a fost dată publicităţii.

Financiere des Paiements Electroniques administrează startup-ul Compte-Nickel, un serviciu bancar online din Franţa, înfiinţat de fostul director de comunicare al Societe Generale, Hugues Le Bret.

BNP Paribas a informat că această achiziţie îi completează portofoliul de servicii bancare. Odată ce va opera sub aripa BNP Paribas, Compte-Nickel şi-a stabilit ca obiectiv să deschidă 2 milioane de conturi până în 2020.

Thierry Laborde, director de operaţiuni adjunct în cadrul BNP Paribas, a declarat:

"BNP continuă să îşi extindă parteneriatele atât în privinţa serviciilor, cât şi a clienţilor. Oferta Compte-Nickel va rămâne distinctă, dar va fi, totodată, complementară produselor şi serviciilor noastre. Aşa cum s-a întâmplat cu toate startup-urile cu care avem deja o colaborare pe termen lung, Compte-Nickel va rămâne independent de restul grupului".

Băncile franceze au investit tot mai mult în operaţiunile lor online şi mobile, ca să facă faţă competitorilor care practică preţuri mai mici, ceea ce a redus numărul clienţilor care vin în sucursale. Această evoluţie le-a afectat profiturile şi au dus la închiderea de sucursale.

Sursa: bursa.ro

Noutăți similare

ProCredit Bank Direct – soluții bancare sigure și simple

ProCredit Bank este o bancă orientată spre dezvoltare – singura bancă germană din Republica Moldova, ce operează de mai bine de 10 ani pe piața Republicii Moldova. Banca face parte din grupul financiar internațional ProCredit, cu sediul în Germania, care își desfășoară ...