Azi: € 19,4554 lei 0,0972 $ 16,8437 lei 0,0148
Mâine: € 19,5195 lei 0,0641 $ 16,8824 lei 0,0387

BNM a solicitat asistență tehnică de la FMI în domeniul politicii monetare

BNM a solicitat asistență tehnică de la FMI în domeniul politicii monetare Sursa foto: bnm.md

În perioada 28-29 septembrie 2017, Banca Națională a Moldovei (BNM) a fost vizitată de Nils Oeyvind Maehle, economist superior în Departamentul piața monetară și piața de capital al Fondului Monetar Internațional (FMI).

Nils Oeyvind Maehle a avut mai multe întrevederi cu membrii Comitetului executiv al BNM și reprezentanții Departamentului politică monetară ai băncii centrale.

Discuțiile s-au axat pe evaluarea cadrului operațional de elaborare și fundamentare a politicii monetare, precum și identificarea domeniilor de asistență tehnică de care are nevoie BNM. În urma vizitei la Chișinău, experții FMI urmează să elaboreze un plan de lucru, care ar putea începe anul viitor.

În cadrul vizitei, Nils Oeyvind Maehle a organizat un curs de formare în domeniul prognozării și politicilor de țintire a inflației cu scopul de a familiariza membrii Comitetului executiv cu cele mai recente practici și modele aplicate pe plan internațional, inclusiv în regiunea Europei centrale și de est.

Sursa: bnm.md

Noutăți similare

BNM anunță "Ziua ușilor deschise" pe data de 4 iunie 2018

La 4 iunie 2018, Ziua lucrătorului bancar, Banca Națională a Moldovei (BNM) își va deschide în mod tradițional ușile pentru doritorii de a vizita banca centrală. Conform anunțului făcut de regulator, vizitatorii vor avea posibilitatea ...