Azi: € 19,2332 lei 0,0088 $ 17,4562 lei 0,0214

BNM a sancționat FinComBank cu o amendă în valoare de 362 mii lei

BNM a sancționat FinComBank cu o amendă în valoare de 362 mii lei Sursa foto: fincombank.com

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a decis aplicarea sancțiunii cu amendă față de FinComBank în sumă de 362.141 lei.

De asemenea, s-a decis aplicarea sancțiunii sub formă de avertisment față de membrii Comitetului de conducere a FinComBank, aflați în funcție în perioada supusă controlului, anunță un comunicat de presă al regulatorului.

Decizia a fost luată ca rezultat al controlului complex pe teren efectuat la această bancă, în cadrul căruia au fost constatate unele încălcări ale Legii instituțiilor financiare, actelor normative ale BNM și Legii cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului.

În special, banca nu a respectat unele cerințe ale Legii instituțiilor financiare și ale altor acte normative ale BNM cu privire la clasificarea activelor/angajamentelor condiționale, concentrarea riscurilor (expunerile) băncii, la acordarea creditelor, efectuarea tranzacțiilor cu persoanele afiliate băncii, sistemele de control intern și cadrul de administrare.

De asemenea, banca nu a respectat legislația cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, cu privire la reglementarea valutară, serviciile de plată și sistemele de plăți.

Sursa: bnm.md

Noutăți similare