Azi: € 19,0242 lei 0,0890 $ 17,8816 lei 0,0636

BNM a ridicat regimul de intervenție timpurie la Moldindconbank

BNM a ridicat regimul de intervenție timpurie la Moldindconbank Sursa foto: micb.md

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a decis, cu vot unanim, ridicarea regimului de intervenție timpurie a Moldindconbank. 

Decizia a fost luată odată cu aprobarea, pe 10 februarie 2020, a lui Nikolay Borissov și Penka Kratunova în calitate de membri ai Comitetului de conducere al băncii. Ambii au o vastă experiență financiar-bancară la nivel internațional. Totodată, Victor Cibotaru, care a fost desemnat de BNM ca administrator temporar, a revenit la mandatul său de vicepreședinte.

Astfel, Moldindconbank își reia activitatea independentă în regim normal, fiind restabilită pe deplin funcționalitatea organelor de conducere statutare. Consiliul băncii a devenit funcțional la 2 decembrie 2019, iar Comitetul de conducere de astăzi, 11 februarie 2020.

Regimul de intervenție timpurie a fost instituit pe 20 octombrie 2016, după ce la această bancă s-au constatat activități concertate a unui grup de persoane ce deținea o cotă de 63,89% din capitalul social al băncii, fără permisiunea BNM.

Sursa: bnm.md

Noutăți similare