Azi: € 19,2765 lei 0,0506 $ 17,6783 lei 0,0301

BNM a recepționat o cerere oficială pentru cumpărarea a 41% din acțiunile MAIB

BNM a recepționat o cerere oficială pentru cumpărarea a 41% din acțiunile MAIB Sursa foto: maib.md

Un consorțiu internațional, format din trei achizitori potențiali (o instituție financiară internațională și două fonduri străine de investiții directe), a depus o cerere oficială pentru achiziționarea a 41.09% de acțiuni ale BC “Moldova-Agroindbank” S.A. în condițiile prevăzute de art.541 al Legii privind administrarea și deetatizarea proprietății publice, anunță un comunicat de presă al Băncii Naționale a Moldovei

Banca Națională a Moldovei (BNM) a informat despre aceasta cerere Comitetul Național de Stabilitate Financiară (CNSF), reunit în ședință la 4 mai 2018.

Ținând cont că BC „Moldova-Agroindbank” S.A. este o bancă de importanță sistemică și că au expirat mai mult de 3 luni de la expunerea la vânzare pe piața reglementată a acțiunilor noi ale băncii emise prin decizia organului său executiv ca urmare a anulării acțiunilor neînstrăinate ale foștilor deținători, CNSF a înaintat Guvernului propunerea de a iniția negocieri cu potențialii achizitori în vederea vânzării acțiunilor respective. Legea prevede că perioada totală de deținere a acțiunilor de către Guvern nu trebuie să depășească 90 de zile.

În cazul semnării unui precontract cu consorțiul internațional și lansării procedurii de cumpărare-vânzare prevăzute de lege, licitația va fi deschisă în aceleași condiții tuturor potențialilor cumpărători, care au primit permisiunea prealabilă a Bănci Naționale a Moldovei. Procedura respectivă nu afectează activitatea băncii.

Sursa: bnm.md

Noutăți similare