Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124

Blue Code - metodă inovativă de plată cu telefonul mobil lansată de Erste Bank în Austria

Blue Code - metodă inovativă de plată cu telefonul mobil lansată de Erste Bank în Austria Sursa foto: erstegroup.com

După ce casiera de la magazin termină de scanat codurile de bare de pe fiecare produs cumpărat, la final scanează și telefonul mobil al celui care face cumpărăturile, pentru efectuarea plății acestora. Tot ce mai trebuie să facă este să aștepte să iasă bonul, scrie bancherul.ro.

Atât de simpla este noua metodă de plată cu telefonul mobil lansată din 1 iulie în Austria de Erste Bank, prin intermediul aplicației Blue Code, dezvoltată de start-up-ul Secure Payment Technologies și acceptata în lanțul de magazine Billa, Merkur si Bipa, parte a grupului Rewe, precum și la alți comercianți, peste 2.100 in total.

Aplicația este gratuită, iar după ce se descarcă din Google Play sau App Store, se conectează la contul bancar, prin intermediul aplicației de internet banking al Erste Bank, cea clasică sau cea nouă, denumită George.

După ce se deschide aplicația, prin introducerea unui cod PIN setat în prealabil, pe ecranul telefonului apare un cod de bare digital, pe care casiera îl scanează în vederea efectuării plății, care se înregistrează apoi automat în casa de marcat, după care se emite bonul.

Codul de bare digital este valabil pentru o singură tranzacție, iar din motive de securitate se dezactivează după 4 minute, pentru efectuarea unei noi plăți fiind nevoie de reintroducerea codului PIN.

Metoda de plată este sigură, întrucât tranzacția nu presupune transferul către comerciant a datelor personale ale utilizatorului, precum contul bancar sau alte date personale, acestea fiind incriptate sub forma respectivului cod de bare.

Aplicația mai permite utilizatorului să-și verifice soldul disponibil în contul bancar, înainte de a face plata, în condițiile în care există limite zilnice pentru sumele ce se pot utiliza, din motive de securitate, la fel ca în cazul cardurilor.

“Oferim astfel clienților o nouă metodă inovativă de plată”, spune Petra Postl, șefa canalelor de distribuție la Erste Bank, într-un comunicat de presa.

Aplicația este disponibila, în premieră în Austria, și pentru ceasurile inteligente Apple Watch, ceea ce înseamnă ca se pot plăti cumpărăturile la magazin cu respectivul ceas.

Vedeți imagini video cu funcționarea aplicației BlueCode.

 

Sursa: bancherul.ro

Noutăți similare