Azi: € 19,1303 lei 0,0088 $ 17,8989 lei 0,0704
Mâine: € 19,1657 lei 0,0354 $ 17,8718 lei 0,0271

BERD va investi 250 milioane euro în 4 bănci sistemice din Grecia

BERD va investi 250 milioane euro în 4 bănci sistemice din Grecia Sursa foto: thetoc.gr

Ca parte a efortului de consolidare a sistemului bancar elen, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) anunță investiții în valoare de 250 milioane euro în 4 bănci sistemice din Grecia, se arată într-un comunicat al instituției

Pachetul financiar de susținere pentru recapitalizarea celor 4 bănci cuprinde investiții în valoare de:

  • 70 milioane euro în Piraeus Bank;
  • câte 65 milioane euro în Alpha Bank și Eurobank;
  • 50 milioane euro în National Bank of Greece.

În calitate de acționar, BERD va juca un rol activ cu o atenție sporită către guvernarea corporativă.

Nick Tesseymann, directorul BERD pentru instituții financiare a declarat:

“Recapitalizarea băncilor grecești este un pas esențial către redresarea economiei țării. Acest fapt completează un memorandum de înțelegere între autoritățile elene și Comisia Europeană și va susține restructurarea economică a țării. Cu implicarea noastră, demonstrăm angajamentul nostru de contribuție la acest proces și vom avea un rol activ în calitate de acționari, astfel încât cele 4 bănci să poată furniza din nou resurse financiare în sectorul economiei reale.”

Scopul procesului de recapitalizare este de a consolida baza de capital ale celor 4 bănci sistemice și de a facilita transferul acestora către proprietari privați. Procesul este critic pentru stabilitatea și restructurarea sectorul bancar elen, și țintește să restabilească încrederea deponenților și a investitorilor în aceste instituții financiare, menționează comunicatul BERD.

Sursa: ebrd.com

Noutăți similare