Azi: € 18,9294 lei 0,0834 $ 17,7607 lei 0,0583

BERD va deveni deținătorul a 30% din acțiunile Raiffeisen Bank Aval din Ucraina

BERD va deveni deținătorul a 30% din acțiunile Raiffeisen Bank Aval din Ucraina Sursa foto: 112.ua

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) este pe cale să devină deținătorul a 30% acțiuni din banca ucraineană Raiffeisen Bank Aval, bancă universală aflată printre liderii pieței. Raiffeisen Bank Aval este o subsidiară a Raiffeisen Bank International AG (RBI). Înțelegerea a fost semnată recent la Kiev, anunță un comunicat al BERD.

Tranzacția prevede participarea BERD la majorarea capitalului Raiffeisen Bank Aval cu 3,15 miliarde hrivne, echivalentul a 122 milioane euro. Majorarea capitalului trebuie să fie aprobată de adunarea generală a acționarilor ce va avea loc la 3 decembrie 2015.

În rezultatul tranzacției BERD va deține 30% din acțiunile Raiffeisen Bank Aval. Cota Raiffeisen Bank International se va reduce de la 96,2 la sută la aproximativ 67%. Cota exactă depinde de măsura în care cei 109.000 acționari minoritari vor participa la majorarea capitalului băncii.

Nick Tesseyman, directorul BERD pentru instituții financiare a declarat:

"Devenind acționar al băncii, BERD consolidează capitalul Raiffeisen Bank Aval împreună cu Raiffeisen Bank International, astfel contribuind la recapitalizarea sectorului bancar ucrainean. Acest parteneriat va îmbunătăți poziția Raiffeisen Bank Aval în calitate de furnizor important de servicii bancare moderne atât mediului de afaceri cât și persoanelor fizice în Ucraina.”

Raiffeisen Bank Aval dispune de o rețea de aproximativ 600 filiale în Ucraina, furnizând servicii financiar-bancare către 2,8 milioane clienți (persoane fizice, clienți corporate și IMM).

Sursa: ebrd.com

Noutăți similare