Azi: € 19,1303 lei 0,0088 $ 17,8989 lei 0,0704
Mâine: € 19,1657 lei 0,0354 $ 17,8718 lei 0,0271

BERD solicită convocarea Adunării Generale Extraordinare a acționarilor Victoriabank

BERD solicită convocarea Adunării Generale Extraordinare a acționarilor Victoriabank Sursa foto: astanatimes.com

Banca Europeană pentru Reconstrucții și Dezvoltare (BERD) solicită convocarea Adunării Generale Extraordinare a acționarilor VictoriaBank pentru a alege un nou Consiliu de Administrație și a restabili guvernanța corporativă.

În scrisoarea publică, BERD se adresează altor acționari de a se alătura propunerii de convocare a Adunării Generale Extraordinare a acționarilor. BERD deține la moment 15,06% acțiuni ale băncii, iar conform legislației este nevoie de minim 25% din acțiuni pentru a convoca asemenea adunare.

BERD propune pentru ordinea de zi a adunării 2 subiecte:

- încetarea înainte de termen a împuternicirilor actualului Consiliu de Administrație al Victoriabank;

- alegerea unui nou Consiliu de Administrație al Victoriabank.

“Acționarii Victoriabank, inclusiv BERD, au dreptul de a avea un rol în guvernarea corporativă a băncii. Nu este satisfăcător pentru o bancă mare din Moldova să funcționeze fără un consiliu de administrație, în special cu provocările cu care se confruntă la moment întreg sectorul bancar”, a menționat Henry Russell, Directorul BERD pentru instituțiile financiare din Moldova, Ucraina, Belarus și regiunea Balcanii de Vest.

Anterior, BERD își anunțase intenția de mărire a participației sale prin achiziționarea de până la 50% din acțiunile băncii.

Sursa: ebrd.com

Noutăți similare

Victoriabank a achiziționat BCR Chișinău

Victoriabank a achiziționat azi BCR Chișinău și marchează astfel o premieră pe piața din Republica Moldova: o bancă locală cumpără integral o altă instituție bancară din Moldova ...