Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124

BERD salută intrarea Băncii Transilvania în acționariatul Victoriabank

BERD salută intrarea Băncii Transilvania în acționariatul Victoriabank Sursa foto: civitta.com

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) salută achiziția pachetului de 39,2% din acțiunile Victoriabank de către Banca Transilvania, anunță un comunicat de presă al instituției

În rezultatul tranzacției, care a avut loc astăzi la Chișinău, Banca Transilvania a devenit cel mai mare acționar al Victoriabank. BERD, în calitate de acționar minoritar, împreună cu Banca Transilvania dețin împreună pachetul de control de 66,7% din banca moldovenească. În conformitate cu legislația în vigoare, ei vor face oferte pentru cumpărarea restul acțiunilor.

BERD și-a mărit în 2016 participația la Victoriabank la 27,5% printr-un pas ce avea menirea să restabilească guvernanța corporativă și a atrage un investitor strategic la Victoriabank. Atunci BERD și-a consolidat cota parte printr-o companie special creată în afara Republicii Moldova - VB Investment Holding, companie creată și controlată de BERD.

Banca Transilvania și-a direcționat investiția în Victoriabank prin intermediul aceleeași companii special create.

Henry Russell, directorul BERD pentru instituțiile financiare din Balcanii de Vest, Belarus, Moldova și Ucraina a declarat:

“Suntem foarte mândri că am reușit să atragem în acționariatul Victoriabank un astfel de partener strategic puternic cum este Banca Transilvania. Următorul pas pe care BERD îl ia în considerare este restartarea programului de creditare pentru întreprinderile mici și mijlocii din Moldova prin acordarea de împrumuturi către Victoriabank, care vor contribui la rândul său la creditarea pe termen lung a IMM-urilor. Noi vedem intrarea Băncii Transilvania pe piața din Moldova fiind un pas important în restructurarea și modernizarea sectorului financiar al țării.”

Banca Transilvania este a doua cea mai mare bancă după active din România. BERD este acționar minoritar la BT.

Sursa: ebrd.com / bancamea.md

Noutăți similare

Victoriabank a achiziționat BCR Chișinău

Victoriabank a achiziționat azi BCR Chișinău și marchează astfel o premieră pe piața din Republica Moldova: o bancă locală cumpără integral o altă instituție bancară din Moldova ...