Sondaj

Din punct de vedere al finanțelor personale, anul 2018 va fi ...

Noutăţi arrow Moldova

BERD a aprobat strategia 2017-2022 pentru Moldova – curățarea sistemului bancar este prima pe lista priorităților

News Sursa foto: civitta.com

29 noiembrie 2017 329

Conducerea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a aprobat o nouă strategie pentru Moldova. Această strategie va ghida investițiile BERD-ului în Moldova pentru următorii 5 ani.

Strategia 2017-2022 pentru Moldova are setate următoarele priorități:

1. Restructurarea sectorului bancar

BERD, împreună cu Fondul Monetar Internațional, Uniunea Europeană și alți parteneri cheie, vor continua să depună efort pentru reabilitarea sectorului bancar. BERD va continua să împrumute băncilor partenere din Moldova pentru ca afacerile din Moldova să dispună de finanțele necesare. De asemenea BERD va lucra cu investitori strategici pentru a restabili transparența și guvernanța corporativă în întregul sector bancar.

2. Îmbunătățirea securității energetice

3. Susținerea companiilor private

4, Promovarea comercializării serviciilor publice și îmbunătățirii infrastructurii

Dmitri Gvindadze, șeful biroului BERD de la Chișinău a declarat:

“Noua strategie ne dă un impuls proaspăt pentru angajamentul nostru în Moldova. Focusul nostru este pentru stabilirea unui sector financiar transparent și modern care va lucra pentru oamenii și companiile din Moldova”.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare este unul din principalii investitori din Moldova. Până acum BERD a investit mai mult de 1 miliard de euro în diverse proiecte de infrastructură, energetice, bancare, agricole etc.

Sursa: ebrd.com / bancamea.md