Azi: € 19,1303 lei 0,0088 $ 17,8989 lei 0,0704

Bawag PSK (Austria) este interesată de achiziționarea grupului german Postbank

Bawag PSK (Austria) este interesată de achiziționarea grupului german Postbank Sursa foto: atrio.at

Banca austriacă Bawag PSK este interesată de achiziţionarea grupului german Postbank, deţinut de Deutsche Bank, a anunţat publicaţia germană Die Welt, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, transmite Reuters.

La începutul lunii mai, Bawag raportase că se află în căutarea unor achiziţii, după ce acţionarul său majoritar, Cerberus Capital Management, a revizuit strategia băncii austriece care, spre deosebire de rivalele sale mai mari - Erste Group Bank şi Raiffeisen Bank International (RBI) - nu are expunere la Europa Centrală şi de Est (CEE), scrie economica.net cu referire la Agerpres.

Şi săptămânalul german Manager Magazin a anunţat recent că Bawag ar putea plăti până la 4,5 miliarde de euro (5,1 miliarde de dolari) pentru Postbank. Ceberus va combina cele 2 entităţi şi va crea o bancă mare de retail, care ar urma să atragă cumpărători internaţionali, susţine săptămânalul german.

Bawag a trecut deja printr-un proces de restructurare, după ce a fost achiziţionată de Ceberus, în 2006, şi a raportat creşterea profitabilităţii.

Cea mai mare bancă din Europa, Deutsche Bank, a anunţat în aprilie că-şi va reduce costurile anuale cu 3,5 miliarde de euro şi se va retrage din mai multe ţări în care operează în prezent, în ideea de a-şi creşte profitabilitatea.

De asemenea, în cadrul unui program de restructurare până în 2020 care va costa 3,7 miliarde de euro pentru a fi implementat, grupul Deutsche Bank intenţionează să reducă activele băncii sale de investiţii cu 200 miliarde de euro şi să închidă 200 din cele aproximativ 730 de sucursale.

Deutsche Bank operează în prezent în aproximativ 70 de ţări din întreaga lume şi în primul trimestru al acestui an a realizat un profit net de 544 milioane de euro, jumătate faţă de profitul de 1,1 miliarde de euro în perioada similară a anului trecut, după ce, luna trecută, a plătit o amendă record de 2,5 miliarde de dolari pentru manipularea dobânzilor EURIBOR şi LIBOR în perioada 2005 - 2009.

Sursa: economica.net

Noutăți similare