Azi: € 18,9294 lei 0,0834 $ 17,7607 lei 0,0583
Mâine: € 18,9352 lei 0,0058 $ 17,8180 lei 0,0573

Bankia bus - serviciul lansat de nevoie de către banca spaniolă, forțată să închidă mii de filiale

Bankia bus - serviciul lansat de nevoie de către banca spaniolă, forțată să închidă mii de filiale Sursa foto: Reuters / Sergio Perez

Imaginați-vă că în localitatea Dvs. nu este nici-o bancă. Veți fi nevoiți să faceți o mică călătorie până într-o localitate apropiată pentru a extrage bani de la bancomat sau să utilizați careva produse/servicii bancare. Nu ar fi mai ușor dacă banca ar veni la Dvs.?

Este exact ce s-a întâmplat în Spania. Bankia, instituția financiară ce întâmpină serioase probleme financiare, care a recurs la închiderea filialelor și concedierea multor angajați, lansează un servicii nou – Bankia bus – care va ajunge în zonele unde banca a fost forțată să închidă reprezentanțele sale, scrie The Telegraph.

De fapt, noul serviciu este o “reprezentanță a băncii pe 4 roți”, un autobuz vopsit în culorile băncii care va circula prin localitățile unde banca și-a închis reprezentanțele.

“Acest serviciu va oferi de toate câte puțin”, spune Antonio Soto, directorul regional al Bankia.

Bankia planifică să trimită autobuzul în 17 localități din regiunea Valencia, care au rămas fără filiale, după ce instiuția financiară a solicitat un ajutor de salvare în mărime de 19 mlrd euro, înregistrând pierderi de peste 4 mlrd euro. Inițial era planificat să închidă 1.100 filiale și să concedieze 4.500 de angajați în 3 ani.

“Vom încerca să oferim soluții fiecărui client, dar nu este ușor”, afirmă dl. Soto.

"Bunăvoința" de care dă dovadă Bankia se datorează faptului că banca a fost prezentă în aceste localități o perioadă foarte lungă de timp, și până la urmă sunt oameni în acele regiuni care au nevoie de acces la bănci. Chiar dacă a lansat acest serviciu, în unele localități autobuzul va ajunge o singură dată pe lună.

Sursa: bancamea.md / telegraph.co.uk

Noutăți similare