Banca Transilvania lansează ceasul BT contactless, un nou instrument de plată

Banca Transilvania lansează ceasul BT contactless, un nou instrument de plată Sursa foto: bancatransilvania.ro

Banca Transilvania, împreună cu Mondaine, Oberthur Technologies și Mastercard, lansează ceasul BT contactless, un nou instrument de plată care poate înlocui cardul la cumpărături, în țară și în străinătate.

În premieră, ceasul contactless va fi prezentat în cadrul Techsylvania, unul dintre cele mai reprezentative evenimente din Estul Europei, dedicat pasionaților de tehnologie și inovație, organizat în perioada 17–20 iunie 2017 în Cluj-Napoca.

Ceasurile sunt elvețiene, marca Mondaine, iar pentru varianta BT contactless sunt disponibile 3 modele: Clasic-Ladies, Clasic-Men și Premium-Unisex. Ceasul poate fi comandat online, pe site-ul BT sau în oricare dintre sediile Băncii Transilvania și se primește tot la BT, unde este activată cartela contactless care va fi inserată în cureaua ceasului. În funcție de model, costul este intre 1.090 și 1.690 de lei (RON) - aproximativ 300 de euro.

Ceasul funcționează pe baza tehnologiei contactless, lansată în premieră în România de MasterCard, care le permite utilizatorilor să plătească mai repede și mai sigur. Lansarea ceasului contactless se înscrie în politica Mastercard de a crește rata de acceptare a tehnologiei contactless în rândul românilor și de a le pune la dispoziție un ecosistem diversificat de sisteme de plată.

Detalii despre ceasul BT contactless:

  • Ceasul BT contactless funcționează ca un card bancar prin accesul la contul curent în lei deschis la Banca Transilvania. Poate fi comandat de clienții Băncii Transilvania care au card de debit in lei sau, după caz, cardul poate fi primit împreună cu ceasul.
  • Pentru plățile cu ceasul contactless la comercianți, comisionul este zero.
  • Pentru plățile de până la 100 de lei sau echivalent, nu este necesar PIN-ul.
  • Persoanele care nu sunt clienți BT și își doresc un ceas contactless trebuie să aibă cont curent la Banca Transilvania, cont care se poate deschide inclusiv online.
  • BT este lider de piață în funcție de volumele generate de cardurile proprii, cu 20% mai mari în 2016 față de anul precedent.

Partenerii Bancii Transilvania în acest proiect sunt Mondaine, Oberthur Technologies și Mastercard. Mondaine reprezintă un renumit brand elvețian de ceasuri. Designul acestora a fost inspirat de cel al ceasului gărilor elvețiene, iar din 1986 a fost lansată o întreagă colecție. Oberthur Technologies este lider în serviciile și soluțiile de securitate a plăților pentru bănci și instituții financiare, prezent în toată lumea. MasterCard, furnizor de tehnologie în industria globală de plăți, prezent în peste 210țări și teritorii, este inițiatorul tehnologiei contactless în România.

Sursa: bancatransilvania.ro

Noutăți similare

Acționarii Victoriabank au ales un nou Consiliu de Administrație

Astăzi, în cadrul Adunării generale Extraordinare a Acționarilor Victoriabank, a fost ales un nou Consiliu de Administrație (CA). La adunare au participat acționarii și reprezentanții acestora care dețin 91,97% din hârtiile de valoare ale băncii. În urma votării au fost aleși ...