Azi: € 19,0909 lei 0,1177 $ 17,6425 lei 0,0482
Mâine: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

Banca Transilvania lansează BT Pay, primul wallet din România care permite plăți contactless

Banca Transilvania lansează BT Pay, primul wallet din România care permite plăți contactless Sursa foto: bancatransilvania.ro

Banca Transilvania lansează BT Pay, aplicație de tip wallet pentru cumpărături și transfer de bani cu telefonul. Acesta devine portofel digital, schimbând experiența la cumpărături pentru clienții BT care au card de debit sau de credit Visa sau Mastercard, dar și cea de a trimite bani.

Aplicația poate fi descărcată din Google Play Store sau App Store, pe smartphone-uri cu Android și iOS și presupune adăugarea în format digital a cardurilor.

Lansarea marchează doua premiere: BT Pay este primul wallet din România care permite plăți contactless, bazat pe tehnologie inteligentă de plată Visa Token Service și MasterCard Digital Enablement Service, respectiv este primul portofel digital din Europa de Sud-Est care folosește serviciul token al Visa.

BT Pay înseamnă colecția de accesorii de plată pe care Banca Transilvania le-a lansat pînă acum - stickerul, ceasul și brățara contactless -, iar incepând cu 29 ianuarie 2018, și aplicația wallet.

Cu ajutorul BT Pay, clienții BT pot realiza următoarele:

  • plăți în țară și în străinătate, prin aproprierea smartphone-ului de terminelele contactless ale comercianților, funcționalitate valabila pentru smartphone-urile cu sistem de operare Android, sistemul iOS nepermițând accesul NFC (Near Field Communication) pentru terțe aplicații;
  • transfer de bani între cardurile proprii și către alte persoane care au card BT;
  • consultarea detaliilor despre tranzacțiile realizate cu cardul BT, soldul și, in cazul cardurilor de credit, sumele lunare de plată și punctele de loialitate STAR acumulate;
  • accesarea ofertelor băncii și campaniilor partenerilor BT din programul STAR, dedicat celor care au carduri de cumpărături de la Banca Transilvania.

Partenerii Băncii Transilvania pentru dezvoltarea BT Pay sunt: Visa; Mastercard; Endava, companie britanica de servicii și soluții IT cu o prezență puternică în România și Inside Secure, lider global în securitatea dispozitivelor mobile.

Ömer Tetik, Director General Banca Transilvania a declarat:

„Prin BT Pay dorim să oferim clienților experiențe noi atunci când sunt la cumpărături, când doresc să trimită bani sau să verifice tranzacțiile făcute cu cardul BT. Apetitul clienților băncii noastre pentru cumpărăturile contactless este tot mai mare, creșterea fiind de peste 350% în decembrie 2017, față de decembrie 2016. De asemenea, fiecare secundă înseamnă 5 tranzacții realizate cu unul dintre cele 20 de carduri din oferta noastră. Lansarea BT Pay un pas mare pe care banca îl face pentru a oferi clienților servicii digitale”.

Banca Transilvania este liderul pieței cardurilor din România, cu peste 3 milioane de carduri în portofoliu și peste 20% cota de piață privind volumele tranzacționate cu cardul.

Sursa: bancatransilvania.ro

Noutăți similare