Azi: € 19,1303 lei 0,0088 $ 17,8989 lei 0,0704

Banca Transilvania a devenit acționar al Victoriabank

Banca Transilvania a devenit acționar al Victoriabank Sursa foto: bancatransilvania.ro

Banca Transilvania a devenit acționar al Victoriabank, a treia cea mai mare bancă din Republica Moldova, având o participație de peste 66% împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. BT și BERD sunt acționari majoritari ai Victoriabank și parteneri strategici pentru susținerea antreprenorilor și economiei Republicii Moldova, anunță un comunicat de presă al BT.

Banca Transilvania a anunțat în noiembrie 2017 planul de a investi în Republica Moldova, iar între timp a primit aprobarea pentru achiziție din partea autorităților de supraveghere din România și Republica Moldova - Banca Națională a României, Banca Națională a Moldovei și Consiliul Concurenței din Republica Moldova.

Prioritățile Băncii Transilvania pentru Victoriabank, ca acționar împreună cu BERD, sunt următoarele:

  1. Susținerea mediului de afaceri privat din Republica Moldova, în special sectorul IMM și micro;
  2. Dezvoltarea unei palete cât mai variate de produse și servicii pentru persoanele fizice;
  3. Alinierea culturii organizaționale și guvernanței corporatiste Victoriabank la cele ale Grupului Financiar Banca Transilvania;
  4. Implicare in dezvoltarea personală și profesională a persoanelor cu spirit întreprinzător din Republica Moldova prin întâlniri și cursuri organizate de BT Club, prin care sunt oferite ocazii și oportunități de învățare și de networking.

Banca Transilvania, a doua cea mai mare bancă din România, are 2,2 milioane de clienți, peste 7.000 de persoane în echipă si peste 500 de sedii. BT este Banca Oamenilor Întreprinzători, cu peste 250 de mii de clienți persoane juridice, iar o treime din firmele nou înființate în România în 2017 alegând să lucreze cu Banca Transilvania. BT este liderul pieței cardurilor, cu 3 milioane de carduri emise, cu care au loc peste 1 milion de tranzacții/zi.

Pentru pachetul de 39,2% din acțiunile Victoriabank, Banca Transilvania a plătit peste 766 milioane lei, ceea ce constituie aproximativ 45 milioane dolari SUA. Tranzacția afost înregistrată astăzi la Bursa de Valori a Moldovei (moldse.md).

Sursa: bancatransilvania.ro

Noutăți similare

Victoriabank a achiziționat BCR Chișinău

Victoriabank a achiziționat azi BCR Chișinău și marchează astfel o premieră pe piața din Republica Moldova: o bancă locală cumpără integral o altă instituție bancară din Moldova ...