Azi: € 19,1303 lei 0,0088 $ 17,8989 lei 0,0704

Banca Națională a Ungariei a cumpărat un castel-hotel de 1,3 mln euro pentru recreerea angajaților

Banca Națională a Ungariei a cumpărat un castel-hotel de 1,3 mln euro pentru recreerea angajaților Sursa foto: ft.com

Banca Naţională a Ungariei a cumpărat cu 415 milioane de forinţi (1,3 milioane de euro) un castel-hotel cu 45 de camere, restaurant, cramă şi pavilion pentru bere pe care l-a descris ca viitoarea destinaţie de vacanţă pentru angajaţi.

Negocierea a pornit de la preţul de achiziţie de 680 milioane de forinţi (2,2 milioane de euro), scrie Ziarul Financiar cu referire la portfolio.hu.

“Banca a decis să achiziţioneze anul acesta o proprietate de vacanţă”, se arată într-un comunicat al instituţiei, în care se precizează că imobilul va fi folosit ca refugiu rural pentru angajaţi în “scopuri recreaţionale”.

De asemenea, achiziţia ar angaja forţă de muncă locală într-o zonă economică “subdezvoltată”, notează centralbanking.com. Castelul se află într-un sat cu 2.200 de locuitori aflat la o depărtate de 125 de km de Budapesta.

Banca a deţinut mai multe astfel de proprietăţi. Cel puţin 12 au fost cumpărate în “ultimele decenii”, majoritatea destinate activităţilor de vacanţă. Ultimele dintre ele au fost vândute în 2009.

Sursa: zf.ro

Noutăți similare