Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124

Banca Națională a Moldovei a instituit administrare specială la Unibank

Banca Națională a Moldovei a instituit administrare specială la Unibank Sursa foto: bancamea.md

Banca Națională a Moldovei a instituit regimul de administrare specială asupra Unibank începând cu astăzi 30 decembrie 2014, ora 11.30, anunță un comunicat al BNM.

Regimul de administrare specială este instituit pentru o perioadă de 9 luni. Administrator special a fost numit angajatul BNM, Ruslan Grate.

Motivul specificat de BNM este faptul că au fost afectați și nu corespund cerințelor BNM anumiți indicatori prudențiali. Aceasta s-ar fi întâmplat în urma unor tranzacții în proporții deosebit de mari între Banca de Economii, Banca Socială și Unibank, fapt anunțat anterior de BNM.

Banca Națională a Moldovei a inițiat verificările de rigoare, după care va sesiza organele de drept pentru a investiga anumite tranzacții suspecte la Unibank.

Regulatorul de asemenea a introdus unele restricții în activitatea băncii: acordarea sau prelungirea creditelor, plasarea și prelungirea plasamentelor interbancare, înstrăinarea, gajarea creanţelor, mijloacelor fixe şi circulante, valorilor mobiliare, precum şi a altor active ale băncii, fără acordul în scris al Băncii Naţionale a Moldovei ș.a.

În perioada ce urmează conform prescrierii de către BNM, Unibank va reduce ratele dobânzii la depozitele persoanle noi și cele reînnoite, nu va majora salariile administratorilor și a angajaților băncii, va înceta plățile către membrii consiliului și acționarilor băncii ș.a.

Sursa: bnm.md

Noutăți similare