Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare intră în acționariatul grupului ProCredit

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare intră în acționariatul grupului ProCredit Sursa foto: astanatimes.com

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a cumpărat o cotă de 3,6% din acțiunile Grupului ProCredit (ProCredit Holding AG & Co. KGaA) prin subscrierea a 2.141.763 de noi acțiuni la majorarea capitalului instituției.

ProCredit Holding este compania mamă a grupului ProCredit, care constituie din bănci specializate în creditarea întreprinderilor mici și mijlocii. Grupul ProCredit operează în multe țări unde BERD investește.

Cele 2 instituții sunt parteneri de lungă durată în special în Europa de Sud-Est și de Est.

Henry Russell, Directorul BERD pentru Instituțiile financiare din Balcanii de Vest, Belarus, Moldova și Ucraina, a declarat:

„Suntem fericiți să participăm la această primă majorare de capital, obținută pe piețele financiare, pentru a susține creșterea în continuare a Grupului ProCredit și pentru a îmbunătăți accesul IMM-urilor la finanțări responsabile în țările unde operăm. Holdingul ProCredit continuă să fie printre partenerii cheie ai BERD-ului în ceea ce ține finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii.”

Grupul ProCredit a fost fondat în 2003 și își are sediul central în Germania, la Frankfurt.

BERD a fost înființată în 1991. La moment operează în 38 de țări, inclusiv în Republica Moldova.

Sursa: ebrd.com / bancamea.md

Noutăți similare