Azi: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

Banca Centrală a Bulgariei a aprobat tranzacția dintre OTP și Societe Generale

Banca Centrală a Bulgariei a aprobat tranzacția dintre OTP și Societe Generale Sursa foto: manager.bg

Banca Centrală a Bulgariei a aprobat tranzacţia în urma căreia grupul ungar OTP va achiziţiona subsidiara bulgară a Societe Generale, scrie bursa.ro cu referire la Novinite.

Subsidiara bulgară a OTP - DSK Bank - va achiziţiona 99,74% din Societe Generale Expressbank, care are o cotă de piaţă de aproximativ 6,7% şi este a şaptea mare bancă din Bulgaria, cu active în valoare de 6,7 miliarde de leva (4 miliarde de dolari), activă atât pe segmentul de retail, cât şi pe corporate.

DSK, care a revenit pe profit din 2003, când a fost achiziţionată de OTP, este a doua bancă din Bulgaria, iar în urma tranzacţiei îşi va majora cota de piaţă la aproximativ 19%, aproape de cea deţinută de Unicredit Bulbank, cel mai mare creditor din statul balcanic.

Luna aceasta, Societe Generale şi-a vândut subsidiara din Polonia, Euro Bank, băncii portugheze Millennium, ca parte a planurilor de a renunţa la activele care nu sunt de bază.

Tranzacţia va duce la o reducere de două miliarde de euro a activelor riscante ale Societe Generale şi va îmbunătăţi indicele de adecvare a capitalului cu 8 puncte de bază, a anunţat grupul bancar francez.

Sursa: bursa.ro

Noutăți similare