Azi: € 19,6362 lei 0,0691 $ 17,7181 lei 0,1020

Aureliu Cincilei revine la Banca Națională a Moldovei

Aureliu Cincilei revine la Banca Națională a Moldovei Sursa foto: bnm.md

Aureliu Cincilei (foto) revine la Banca Națională a Moldovei (BNM) în funcția de viceguvernator din postul de președinte al Comitetului de conducere al Moldindconbank, unde a fost delegat pentru ultimii 2 ani, anunță un comunicat de presă al BNM.

Decizia a fost luată urmare necesității acoperirii tuturor priorităților stabilite în noul Plan Strategic al Băncii Naționale, făcut public la sfârșitul lunii trecute, și care necesită componența deplină a Comitetului executiv al BNM.

Aceste priorități se referă, în mod special, la realizarea acțiunilor cu privire la implementarea plăților instant în Republica Moldova și măsurile necesare aderării sectorului bancar la zona SEPA (Zona Unică de Plăți în euro); finalizarea etapei a doua a proiectului cu privire la implementarea Depozitarului Central Unic al valorilor mobiliare, care se referă la operațiunile de compensare, decontare și depozitare pentru valorile mobiliare corporative și operațiuni de registru, precum și identificarea unui model optim pentru sistemul național de prevenire și combatere a contrafacerii monetare, având la bază legislația și practica Uniunii Europene.

Aureliu Cincilei a fost suspendat din funcția de viceguvernator al BNM și desemnat ca președinte al Comitetului de conducere al Moldindconbank pe 20 octombrie 2016.

Funcția de administrator temporar la Moldindconbank va fi exercitată de actualul prim-vicepreședinte al acesteia, Victor Cibotaru. În același timp, Consiliul băncii va fi condus în continuare de Giedrius Steponkus, cetățean al Lituaniei, fost membru al Consiliului de supraveghere și vicepreședinte al Bursei de Valori din Vilnius.

Regimul de intervenție timpurie de la Moldindconbank, introdus de BNM la 20 octombrie 2016, continuă.

Sursa: bnm.md

Noutăți similare

BNM majorează rata de bază până la 7,5% anual

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a decis, cu vot unanim, să majoreze cu 0,5 puncte procentuale rata de bază aplicată la principalele operațiuni de politică monetară pe termen scurt până la 7,5% anual ...