Asociația Băncilor din Moldova va fi condusă de Nicolae Dorin

Asociația Băncilor din Moldova va fi condusă de Nicolae Dorin Sursa foto: allmoldova.com

Atribuţiile preşedintelui Asociaţiei băncilor din Moldova (ABM) de luni, 19 ianuarie, vor fi exercitate de adjunctul său, bancherul Nicolae Dorin (foto).

Postul de preşedinte al ABM a devenit vacant în legătură cu aprobarea lui Leonid Talmaci în funcţia de preşedinte al conducerii BC Moldindconbank S.A.

Leonid Talmaci a spus pentru Infotag, că adunarea generală a membrilor ABM din 24 decembrie 2014 a decis deocamdată să nu desemneze un nou preşedinte al Asociaţiei în legătură cu trecerea sa la Moldindconbank, ci va încredinţa să exercite această funcţie vicepreşedintelui ABM.

„Fondatorii ABM au procedat conform Regulamentului, în care se vorbeşte că în cazul absenţei preşedintelui, atribuţiile sale trec adjunctului”, a menţionat Talmaci, relatând că pe 20 ianuarie îşi va începe activitatea în funcţia de top-manager al Moldindconbank.

Nicolae Dorin, care a fondat şi timp îndelungat a condus Mobiasbanca, după ce a cumpărat Societe Generale (Franţa), activează în cadrul acesteia în funcţia de vicepreşedinte. În Asociaţia băncilor este vicepreşedinte din 1994.

Sursa: infotag.md

Noutăți similare