Azi: € 19,0909 lei 0,1177 $ 17,6425 lei 0,0482
Mâine: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

Asociația Băncilor din Moldova: "Băncile din Moldova susțin sectorul agricol afectat de secetă"

Asociația Băncilor din Moldova: Sursa foto: abm.md

În condițiile în care agricultorii din țară se confruntă cu dificultăți cauzate de seceta severă din anul curent, Asociația Băncilor din Moldova informează mediul de afaceri și comunitatea că băncile din țară sunt dispuse să ofere suport clienților beneficiari de credite, care activează în sectorul agricol și întâmpină dificultăți la onorarea obligațiilor la credite.

Astfel, fiecare bancă este gata să examineze împreună cu clienții săi impactul secetei asupra producției agricole și respectiv asupra activității economice a gospodăriei și să identifice măsuri individuale pentru fiecare client în funcție de situația concretă a acestuia. Băncile își propun ca în baza dialogului cu partenerii săi – agricultorii să aplice cele mai optime soluții în fiecare caz individual.

Totodată, în scopul susținerii agricultorilor, băncile nu vor recurge la aplicarea comisioanelor și taxelor pentru prelungirea/renegocierea termenului de rambursare a creditelor acordate producătorilor agricoli afectați de secetă.

Asociația Băncilor din Moldova mizează pe dialogul constructiv și eficient al producătorilor sus-menționați cu băncile finanțatoare pentru a contribui la depășirea situației existente în sectorul agricol.

Sursa: abm.md

Noutăți similare