Azi: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

Asian Infrastructure Investment Bank va avea 57 de state fondatoare

Asian Infrastructure Investment Bank va avea 57 de state fondatoare Sursa foto: affairstoday.co.uk

Suedia, Israelul, Islanda, Portugalia şi Polonia se numără printre cele 57 de state fondatoare ale viitoarei băncii de dezvoltare înfiinţate de China, Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB), a anunţat recent Ministerul chinez de Finanţe, scrie economica.net cu referire la AFP.

Procesul de aprobare a ultimelor candidaturi pentru stabilirea membrilor fondatori ai AIIB s-a încheiat miercuri. Ministerul chinez de Finanţe a precizat că ultimele 7 candidaturi aprobate au fost cele ale Suediei, Poloniei, Portugaliei, Islandei, Israelului, Africii de Sud şi Azerbaidjanului.

În plus, în pofida tensiunilor dintre Beijing şi Oslo, Norvegia nu a fost refuzată, scrie Agerpres.

Potrivit AFP, toate ţările care au depus în mod oficial o cerere pentru a deveni state fondatoare ale AIIB au fost acceptate. Printre cele 57 de state fondatoare se regăsesc patru din cele cinci state membre ale Consiliului de securitate al ONU, 14 din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene şi 21 din cele 34 de state membre ale OECD. Excepţiile notabile sunt SUA şi Japonia care nici nu au depus o cerere pentru a deveni membre fondatoare şi Taiwanul, a cărei cerere a fost refuzată de Beijing pe motivul disputelor existente în legătură cu numele pe care Taiwanul ar trebui să îl folosească în cererea sa.

Cu un capital autorizat de 100 de miliarde de dolari, Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB) intenţionează să stimuleze investiţiile în infrastructurile de transport, energie şi telecomunicaţii din Asia.

Asian Infrastructure Investment Bank este văzută drept un rival pentru Banca Mondială şi Asian Development Bank, instituţii financiare dominate de statele occidentale.

Vedeți în continuare cele 57 de state fondatoare ale Asian Infrastructure Investment Bank:

Sursa foto: twitter.com/EdConwaySky

Sursa: economica.net

Noutăți similare

Bancamea.md este în căutare de investitori

Da, după mai bine de 4 ani în care proiectul bancamea.md s-a dezvoltat organic, cu mici investiții, a venit timpul pentru: oameni noi, idei noi și investiții. Toate acestea sunt necesare pentru a duce proiectul la următorul nivel - mai cunoscut în online-ul MD, mai informativ și mai ...