Azi: € 19,0909 lei 0,1177 $ 17,6425 lei 0,0482
Mâine: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

Angajații din România – în top 5 în Europa la adopția tichetelor de masă pe card

Angajații din România – în top 5 în Europa la adopția tichetelor de masă pe card Sursa foto: edenred.ro

Peste 70% dintre salariați și peste 80% dintre comercianții parteneri utilizează acum varianta digitală a tichetelor de masă, anunță nocash.info.ro cu referire la Edenred România.

Edenred România emite atât tichete de masă pe suport de card, cât și pe suport hârtie, ambele sub marca Ticket Restaurant. Compania a atins la finalul anului 2018 pragul de 900.000 de beneficiari de carduri de masă, dintr-un total de 1.300.000 de angajați care beneficiază la locul de muncă de tichete de masă emise de Edenred.

România este astfel în top 5 țări europene cu cele mai puternic digitalizate beneficii pentru salariați, conform analizelor Edenred, alături de țări ca Belgia, Franța sau Suedia.

Apetitul clar al angajaților din România față de varianta modernă, digitală a tichetelor de masă, respectiv cardul de masă, a fost susținut de creșterea penetrării plăților cu carduri de masă în rețeaua de peste 65.000 de comercianți parteneri Edenred – peste 80% dintre magazinele și restaurantele în care se poate plăti cu tichete de masă acceptă și plăți cu carduri de masă.

Angajații beneficiari de carduri de masă Edenred au realizat în 2018 peste 31 milioane de tranzacții cu cardurile de masă la comercianții parteneri, în creștere cu 83% față de 17 milioane de tranzacții în anul 2017.

Peste 80% dintre plățile cu carduri de masă în rețeaua comercianților parteneri Edenred în România au fost contactless.

Peste 35.000 de companii acordă în România tichete de masă emise de Edenred. Dintre acestea, majoritatea au optat pentru carduri de masă, mai puțin de 20% oferind încă angajaților tichete de masă în format vechi, pe suport hârtie.

“Cardurile de masă asigură o distribuire mult mai rapidă a beneficiilor către salariați, indiferent de numărul acestora sau de numărul de sucursale și puncte de lucru. Realimentarea lunară a cardurilor de masă ale angajaților cu fondurile aferente se face aproape instantaneu, eliminând birocrația și procedurile greoaie de distribuție a tichetelor de masă fizice, pe suport hârtie”, declară Dana Sîntejudean, Director General Edenred România & Moldova.

În România, peste 2.5 milioane de angajați primesc tichete de masă de la angajatori.

„Pentru angajații de azi, în special pentru cei din generațiile tinere, este foarte important ca beneficiile extra-salariale să se plieze pe stilul lor de viață. Cardurile de masă sunt moderne, elegante, sunt mult mai simplu de folosit și permit control rapid asupra fondurilor. Iar din 2019, cardurile de masă vor permite și plăți online”, adaugă Dana Sîntejudean.

Sursa: nocash.info.ro

Noutăți similare