Angajații BT cu performanțe deosebite în 2018 vor primi gratuit 30 milioane de acțiuni ale băncii

Angajații BT cu performanțe deosebite în 2018 vor primi gratuit 30 milioane de acțiuni ale băncii Sursa foto: bancatransilvania.ro

Grupul Financiar Banca Transilvania oferă, gratuit, 30.035.756 acţiuni, angajaţilor cu performanţe deosebite în activitatea profesională, scrie financialintelligence.ro.

Categoriile de persoane cărora le vor fi oferite spre achiziţionare aceste acţiuni sunt membrii Consiliului de Administraţie, membrii organului de conducere, directorii și directorii adjuncţi din Centrala Băncii, directorii regionali, dealeri și alţi membri ai personalului Băncii Transilvania și subsidiarelor BT.

Acţiunile sunt destinate salariaţilor din cadrul Grupului Financiar Banca Transilvania care îndeplinesc următoarele criterii:

  • au avut rezultate deosebite în anul 2018;
  • au dat dovadă de implicare deosebită în realizarea obiectivelor băncii/unităţii/direcţiei din care fac parte şi/sau pe care le conduc;
  • acceptă condiţionările planului de fidelizare/stock option plan aprobat de Consiliul de Administraţie;
  • au o conduită morală, profesională și socială în acord cu standardele băncii, adoptate prin Codul de conduită;                                                                    
  • promovează buna comunicare şi creează un climat de muncă adecvat realizării unor performanţe deosebite.
  • se implică activ şi eficient în promovarea intereselor băncii aferente domeniului lor de activitate.

Conform BT, prin Hotărârea Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor din data de 25 Aprilie 2018, s-a aprobat prin vot deschis, în unanimitate, achiziţionarea de către societate, de pe piaţa de capital, de acţiuni proprii, în cadrul unui program stock option plan în vederea implementării unui sistem de remunerare și derularea unui program de fidelizare a personalului pe o perioadă de cel puţin 3 ani, precum și plata unor remuneraţii fixe.

Prin Rezoluţia Consiliului de Administraţie nr.1 din data de 30.05.2019, s-a decis includerea unui număr de 30.000.000 acţiuni (simbol TLV) în programul de fidelizare a personalului băncii, respectiv oferirea acestora personalului din cadrul Grupului Financiar Banca Transilvania, cu titlu gratuit, respectiv preţ preferenţial 0 lei/acţiune.

Prin Rezoluţia Consiliului de Administraţie nr.2 din data de 30.05.2019, s-a decis includerea unui număr de 35.756 acţiuni în programul de fidelizare a personalului băncii, respectiv oferirea acestora personalului din cadrul Grupului Financiar Banca Transilvania, cu titlu gratuit, respectiv preţ preferenţial 0 lei/acţiune. Cele 35.756 acţiuni integral liberate sunt dobândite cu titlu gratuit ca urmare a compensării fracţiunilor de acţiuni rezultate în urma aplicării algoritmului și rotunjirii rezultatelor, conform prevederilor legale în vigoare, aferente majorării capitalului social aprobat prin Hotărârea Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor din data de 25 Aprilie 2018, precum si ca urmare a aplicării legislaţiei bancare privind politicile solide de remunerare.

Conform Ziarului Financiar, acţiunile TLV se tranzacţionau vineri după-amiază la preţul de 2,295 lei (RON), în creştere cu 0,66%. Astfel valoarea actuală a acțiunilor oferite angajaților este de aproximativ 69 milioane lei (RON), echivalentul a 14,5 milioane de euro.

Sursa: financialintelligence.ro

Noutăți similare