Azi: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024
Lu: € 19,0208 lei 0,0075 $ 17,6380 lei 0,0069

Andrian Candu: "Toate cele 3 bănci trebuie lichidate la un moment dat, probabil în etape"

Andrian Candu: Sursa foto: prime.md

Declarația a fost făcută de către Andrian Candu (foto) în cadrul emisiunii Replica de la postul de televiziune Prime.

Întrebat despre viitorul acestor 3 bănci (Banca de Economii, Banca Socială și Unibank), președintele parlamentului, Andrian Candu, a declarat:

„Opinia mea strict personală și din punct de vedere profesionist este că toate cele 3 bănci trebuie lichidate la un moment dat, probabil în etape. Nu cred în bancă – proprietate de stat, pentru simplu motiv că statul este manager foarte rău, foarte prost și defectuos.”

De asemenea dumnealui a precizat și cele mai importante condiții care ar trebui respectate în cazul lichidării instituțiilor financiare:

„Contează indiferent de soluțiile care urmează a fi adoptate, sper foarte mult influențate mai puțin politic, dar mai mult din punct de vedere profesionist, să fie respectate 3 elemente:

1. deponenții să nu piardă, toți să-și obțină banii înapoi, nici un deponent, indiferent că este persoană fizică sau juridică, să nu piardă bani;

2. fraudele investigate în continuare și cei vinovați să fie trași la răspundere;

3. ceea ce s-a fraudat să fie recuperat și legislația bancară să fie modificată astfel încât niciodată să nu ajungem la situația în care am ajuns.”

Vedeți imagini video de la emisiunea sus menționată, subiectul din domeniul bancar este discutat începând cu 1:24:00.

Sursa: prime.md

Noutăți similare