Azi: € 19,2765 lei 0,0506 $ 17,6783 lei 0,0301

Andreas Treichl pleacă de la conducerea grupului Erste, austriecii au anunțat succesorul acestuia

Andreas Treichl pleacă de la conducerea grupului Erste, austriecii au anunțat succesorul acestuia Sursa foto: erstegroup.com

Cel mai important bancher din Europa Centrală şi de Est şi-a anunţat succesorul: Bernhard Spalt, îl va înlocui pe Andreas Treichl la conducerea Erste, grupul austriac care deţine Banca Comercială Română din România și respectiv, BCR Chișinău din Republica Moldova.

Grupul austriac Erste a anunţat surprinzător astăzi cine va fi succesorul lui Andreas Treichl, cel care a creat dintr-o bancă austriacă cel mai mare grup financiar din Europa Centrală şi de Est. Din 2020, poziţia de CEO va fi preluată de Bernhard Spalt, actualul director de risc al Erste Bank Austria, scrie Ziarul Financiar.

Bernhard Spaltn (foto) a fost director de risc în România, la BCR, în 2017. 

Erste a anunţat că Andreas Treichl se retrage din funcţia de CEO la finalul lui 2019. Preşedintele boardului Erste Group a condus procesul de selecţie a noului CEO.

”Faptul că am condus Erste în timp ce a evoluat de la o bancă locală în cea mai mare instituţie financiară din Estul Uniunii Europene a fost munca mea de-o viaţă. A fost plin de provocări, dar şi de împliniri, faptul că, alături de cei 48.000 de angajaţi, am extins banca, am reuşit să trecem prin criza financiară şi să o poziţionăm chiar mai bine pentru următoarea etapă de creştere din era digitală. Sunt convins că Bernhard Spalt este persoana potrivită pentru a conduce banca mai departe”, a spus Andreas Treichl.

”Este o mare onoare să îl urmez pe Andreas Treichl la conducerea Erste Group. Erste este pregătită pentru creştere, în mare parte datorită focusului nostru pe economia reală din Europa Centrală şi de Est şi a produselor inovatoare şi serviciilor precum platformele de digital banking. În timp ce ne pregătim să sărbătorim cea de-a 200 a aniversare anul viitor, datorită lui Andreas Treichl şi colegilor noştri, preiau o bancă cu o viziune către viitor, încrezătoare şi bine poziţionată pentru a le oferi clienţilor cele mai bune servicii de banking în deceniile ce vor urma”, a spus Bernhard Spalt după anunţ.

Sursa: zf.ro

Noutăți similare