Azi: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

Ana Patricia Botin devine cea mai puternică femeie din sectorul bancar european

Ana Patricia Botin devine cea mai puternică femeie din sectorul bancar european Sursa foto: Stephen Hyde / londonphotography.co.uk

Ana Patricia Botin (foto) devine cea mai puternică femeie din sectorul bancar european, succedându-l pe tatălui său, Emilio Botin, în funcţia de preşedinte al Banco Santander, scrie economica.net cu referire la Bloomberg.

Comitetul de conducere al Santander, a doua mare bancă din Europa după capitalizarea bursieră, a numit-o miercuri pe Ana Botin, în vârstă de 53 de ani, în fruntea băncii spaniole.

Până acum, Ana Botin a deţinut funcţia de director general al subsidiarei Santander din Marea Britanie şi este reprezentantul celei de-a patra generaţii din familie care preia conducerea instituţiei. Ana Botin a studiat în Elveţia, SUA şi în Marea Britanie, vorbeşte cinci limbi străine şi a lucrat iniţial la J.P. Morgan, devenind vicepreşedinte la 24 de ani.

“Ana Botin este deja unul dintre cei mai respectaţi bancheri din lume. Experienţa sa, capacităţile solide de conducere şi judecată vor continua să definească Santander ca una dintre cele mai importante instituţii financiare globale”, a afirmat şeful Goldman Sachs Group, Lloyd Blankfein.

Emilio Botin, un descendent al unei dinastii bancare care a transformat Santander dintr-o bancă regională într-un gigant internaţional, a murit în 9 septembrie, în urma unui atac de cord, la vârsta de 79 de ani.

Activele Santander, cea mai mare bancă din zona euro, se ridică la 1.200 miliarde de euro (1.600 miliarde de dolari), iar operaţiunile de creditare se desfăşoară pe diverse pieţe - Marea Britanie, Brazilia, SUA, Polonia, dar şi Spania. Miercuri, la închiderea şedinţei bursei de la Madrid, acţiunile Santander înregistrau un declin de 0,7%, la 7,70 euro, evaluând banca la aproximativ 92,3 miliarde de euro.

Sursa: economica.net

Noutăți similare