Azi: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

Afacerile din agricultură transformate de clienții MAIB în istorii de succes

Afacerile din agricultură transformate de clienții MAIB în istorii de succes Sursa foto: maib.md

Pentru a dezvolta o afacere în agricultură este nevoie de mult curaj și perseverență. Tot mai multe femei se implică cu dedicație într-o afacere în acest domeniu și cu multă muncă, cu pași mici dar siguri reușesc să atingă succesul.

Cu admirație și încredere Moldova Agroindbank le susține ambițiile și planurile de viitor prin suportul oferit și portofoliul diversificat de produse bancare corespunzătoare specificului activității fiecăreia. Clienții MAIB Maria Gurschi, Cristina Brînză, Veronica Grati, Tatiana Pavliuc și Mariana Pâslaru au împărtășit din experiența lor, provocările și reușitele în cadrul unui proiect realizat de AgroTV. 

Maria Gurschi: ”În agricultură este greu, dar dacă îți pui un scop, ca să îl atingi trebuie să vezi numai scopul tău în față”

Activând în agricultură de două decenii, Maria Gurschi a dezvoltat mai multe proiecte în domeniul agricol - de la creșterea cerealelor la viticultură.

”Am hotărât să merg în agricultură deoarece am o deosebită plăcere de a lucra cu planta, de a-i vedea etapele de creștere, de a urmări toate procesele până la cules. Datorită unor credite luate și susținerii Moldova Agroindbank, de care sunt foarte mulțumită, pentru că am fost sprijinită de fiecare dată, am realizat unele proiecte care sunt deja puse în funcțiune. Cu banii obținuți am construit un depozit frigorific cu cameră de sortare, unde strugurii sunt ambalați, depozitați și păstrați pe parcursul a câteva zile.”

Cristina Brînză – ”La moment nu m-aș vedea în alt domeniu decât în agricultură, deoarece nu aș putea lăsa ce a început tatăl meu să facă”

Cristina Brînză este o tânără perseverentă care s-a implicat cu drag în afacerea de familie. Întreprinderea este fondată în anul 2004, iar activitatea de bază este de producere și prelucrare a culturilor tehnice cerealiere: grâu, floarea-soarelui, sfeclă de zahăr, porumb și soia.

Acum doi ani, contractând un credit investițional, a procurat tehnica indispensabilă unei agriculturi performante - un tractor și un scarificator, iar creditele pentru mijloace circulante au fost utilizate pentru procurarea materiei prime – semințe, îngrășăminte, piese de schimb, combustibil.

”Aceste credite sunt foarte binevenite pentru că poți apela rapid la bancă pentru a contracta un credit care este foarte favorabil și de moment. În acest an am mai luat un credit și am cumpărat o semănătoare.”

Veronica Grati – ”Împreună cu Moldova Agroindbank facem o echipă frumoasă și dezvoltăm lucruri mari și benefice”

Veronica Grati a lansat o afacere de achiziție a mărfii agricole în anul 2003, arendând și un frigider pentru păstrarea acesteia. Cu timpul, a realizat că o soluție mai potrivită este să dezvolte propria livadă, să dispună de tehnica și spațiile necesare pentru păstrare și depozitare. Astfel, în anul 2011, cu finanțarea MAIB a reușit să construiască propriul depozit frigorific și a sădit o livadă de pruni.

”În perioada când ne-am format noi ca afacere și trebuia să mergem la o bancă să deschidem un cont, am intrat la Moldova Agroindbank, unde ne-au primit cu dragoste și suflet. Ne-au propus oferta, ne-au deschis un cont și am rămas la MAIB, cu care avem și astăzi o colaborare foarte frumoasă. Împreună cu Moldova Agroindbank facem o echipă frumoasă și dezvoltăm lucruri mari și benefice.”

Tatiana Pavliuc – ”Am ales să luăm un credit la Moldova Agroindbank, banca agricultorilor, datorită facilităților pe care le are, pentru termenul de până la 10 ani cu un procent mic”

Tatiana Pavliuc administrează compania agricolă “Plaiul Bîrlădean” din anul 1999, cu o experiență în domeniu de peste 40 ani. Considerată un exemplu pentru agricultura modernă, implementează cu succes tehnologii performante cu ajutorul partenerului financiar de încredere - Moldova Agroindbank.

În acest an cu ajutorul MAIB a plantat în jur de 3600 de puieți pe o suprafață de 20 ha, iar în viitor planifică să investească în instalarea plasei antigrindină și în creșterea pomușoarelor și fructelor de cais și cireș.

”Am ales să luăm un credit la Moldova Agroindbank, banca agricultorilor, datorită facilităților pe care le are, pentru termenul de până la 10 ani cu un procent mic și la această bancă 6 luni avem reducere la achitare. Adică din luna septembrie când apare producția putem începe să închidem acest credit. MAIB a mers la întâmpinare și până au venit resursele de la Banca Europeană ei ne-au finanțat.”

Mariana Pîslaru – ”Colaborăm cu MAIB de ani buni și faptul care m-a determinat să nu plec a fost factorul omenesc, înțelegerea și oportunitățile care mi-au fost oferite”

Pentru Mariana Pîslaru agricultura performantă este un semn al succesului, obținut prin muncă asiduă și implicare continuă. Antreprenoarea deține 50 de ha de cireș cu diverse soiuri – timpurii, medii și târzii. A ales să dezvolte afacerea prin diversificarea soiurilor cultivate, dar și prin investițiile în spații moderne de depozitare și păstrare, realizate cu ajutorul MAIB.

”Colaborăm cu MAIB de ani buni și faptul care m-a determinat să nu plec a fost factorul omenesc, înțelegerea și oportunitățile care mi-au fost oferite. Prima dată am accesat un credit în 2017 pentru reutilarea spațiilor frigorifice, în cadrul IFAD 6, fiind acordat în condiții destul de convenabile, și la fel am simțit și suportul Băncii.”

Sursa: maib.md

Noutăți similare