Azi: € 19,1303 lei 0,0088 $ 17,8989 lei 0,0704
Mâine: € 19,1657 lei 0,0354 $ 17,8718 lei 0,0271

Acționarii Victoriabank au ales componența noului Consiliu de Administrație

Acționarii Victoriabank au ales componența noului Consiliu de Administrație Sursa foto: facebook.com/VictoriaBankMD

Astăzi, 08 iulie 2016, a avut loc Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor B.C. „VICTORIABANK” S.A., în cadrul căreia au fost prezenți acționarii și reprezentanții acestora, care deţin 94,68% din numărul de acțiuni cu drept de vot emise de bancă.

Pe ordinea de zi a Adunării au fost discutate 2 chestiuni:

1. Cu privire la alegerea noii componențe a Consiliului de Administrație B.C. „VICTORIABANK” S.A. și stabilirea cuantumului remunerațiilor și compensațiilor pentru membrii Consiliului de Administrație;

2. Cu privire la alegerea Comisiei de cenzori a B.C. „VICTORIABANK” S.A. și stabilirea cuantumului retribuției serviciilor ei.

Astfel, la prima chestiune, în conformitate cu prevederile legislației în vigoare și a Statutului băncii, membrii Consiliului de Administrație au fost aleși de Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor prin vot cumulativ în următoarea componență:

1. Igor Spoială;

2. Ionuț Octavian Pătrăhău;

3. Gavin N. Ryan;

4. Victor Țurcan;

5. Lobanov Sergey;

6. Ion Prisăcaru;

7. Andrei Cojocaru.

La fel, a fost aprobat cuantumul remuneraţiilor şi compensaţiilor pentru membrii Consiliului de Administraţie. Noua componenţă a Consiliului de Administraţie a fost aleasă pentru o perioadă de 4 ani şi îşi va exercita funcţiile după aprobarea membrilor de către BNM.

La a doua chestiune, acționarii prezenți la Adunare au votat unanim compania “Baker Tilly Klitou and Partners” SRL pentru exercitarea funcţiilor Comisiei de Cenzori, cu un mandat de 4 ani, şi au aprobat cuantumul retribuţiei pentru anul 2016.

Sursa: victoriabank.md

Noutăți similare

Victoriabank a achiziționat BCR Chișinău

Victoriabank a achiziționat azi BCR Chișinău și marchează astfel o premieră pe piața din Republica Moldova: o bancă locală cumpără integral o altă instituție bancară din Moldova ...