Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124

“Academia Bancară” – programul de mindfulness financiar de la MAIB dedicat liceenilor

“Academia Bancară” – programul de mindfulness financiar de la MAIB dedicat liceenilor Sursa foto: maib.md

Cea de-a V-a ediție a programului de educație financiară dedicat liceenilor “Academia Bancară” s-a încheiat recent. Timp de patru săptămâni trainerii MAIB Victoria Roga și Alina Votcariov au descifrat taine din lumea financiară, au construit puzzle-uri cu practici financiare eficiente, au simulat tehnici de gestionare a bugetului și au partajat informații de mindfulness financiar împreună cu 15 elevi din clasele superioare de la diverse instituții de învățământ preuniversitar din țară.

”Această ediție s-a remarcat prin interesul sporit al tinerilor pentru educația financiară și prin atitudinea responsabilă pentru consolidarea propriei stabilități financiare. La finele proiectului am fost plăcut impresionată de ideile inovative și creative expuse în prezentări, de viziunile tinerei generații asupra produselor și serviciilor bancare. Unii liceeni au decis deja că vor urma o facultate în domeniul băncilor și finanțelor și mă voi bucura să devenim peste ani colegi în cadrul Moldova Agroindbank”, a menționat Victoria Roga, trainer al programului Academia Bancară.

Ce impact a avut cursul și în ce măsură a fost util și interesant povestesc participanții:

Vlad Dragan: ”La ”Academia Bancară” am aflat ce reprezintă inflația și cum este posibil să o calculăm, ce menire au diversele tipuri de carduri și pentru ce sunt ele necesare, dar și ce reprezintă monedele comemorative. Mi-am dezvoltat imaginația în urma proiectului de sfârșit de program. Acest curs mi-a oferit un amalgam de informații, care mă vor ajuta să îmi aleg propriul drum în ceea ce reprezintă banii în complexitatea lor. Am primit și sfaturi prețioase despre cărțile care ne-ar putea ajuta să înțelegem drumul banilor și necesitatea de a investi cu cap și cu un risc calculat. Le sunt recunoscător trainerilor și MAIB pentru că mi-au deschis încă o oportunitate spre ceea ce vreau să fac cu adevărat”.

Alina Lungu: ”A fost un curs foarte util atât pentru mine, cât și pentru colegii cu care am colaborat, având ca scop acumularea experienței și asimilarea unei informații absolut noi privind banking-ul și modalitatea de gestionare a banilor.

Făcând trimitere direct la proces, afirm că a fost destul de explicită informația/ pe înțelesul tuturor. Având parte de niște traineri de nota 10, am putut beneficia și de informație suplimentară și nu a fost întrebare la care trainerii MAIB să nu ne fi oferit răspunsuri. Mulțumim pentru un curs atât de interesant, care a contribuit la dezvoltarea deprinderilor noastre financiare pentru viață”. 

Gabriela Tăut: ”Cursul ”Academia Bancară” mă va ajuta să iau decizii financiare adecvate conform circumstanțelor personale și familiale. În doar câteva săptămâni am învățat cum pot lua decizii corecte în gestionarea propriilor venituri. Mulțumesc pentru o experiență utilă și cu impact asupra viitorului meu”.

Alexandrina Ciubotaru: ”În cadrul acestui training am reușit să înțeleg mai bine domeniul financiar din toate punctele de vedere. Mi-au plăcut în mod special subiectele despre economisirea banilor, mecanismul corect de funcționare a banilor și multe curiozități din acest domeniu”.

Programul ”Academia Bancară” este desfășurat de Moldova Agroindbank în cadrul activităților de responsabilitate socială corporativă dedicate promovării educației financiare. Programul este gratuit și are loc sub auspiciile Centrului pentru Tineri ”MAIB Studio Avanti”. Până în prezent, circa 100 de liceeni au absolvit cursul, o parte dintre ei continuându-și deja studiile la facultăți cu profil economic.

Echipa Moldova Agroindbank împărtășește convingerea că puterea stă în educația financiară!

Sursa: maib.md

Noutăți similare

MULȚUMESC

Astăzi, în ziua de 31 ianuarie 2024, echipa bancamea.md dorește să spună MULȚUMESC tuturor oamenilor frumoși care au făcut ca acest proiect ...